Чим займаються вдома під час карантину вихованці шкільних лісництв Любешівщини

29 Березня 2020, 13:35
Марійка Деміх 999 Джерело: isvolyn.gov.ua
Марійка Деміх

Вихованці шкільних лісництв Волині, у тому числі і Любешівщини, розповіли та показали, чим займаються під час вимушених канікул.

Заробляють лайки, лайкають друзів, дивляться мультики та кіно, читають, пишуть, виконують онлайн домашні завдання, періодично гуляють, – серед найпоширеніших занять усіх школярів на карантині.  Але вихованці шкільних лісництв таки здивували нас своїми фото та відповідями про те, як вони проводять час удома. Про це пише пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Проведення інтродукції лілії лісової зазначається в дописі, - дуже навіть цікаве заняття для вихованців Городоцького шкільного лісництва (Маневицький р-н). Опрацювання даних спостереження про цю квітку входить до окремого розділу  написання наукової роботи, яку зараз в електронному режимі активно готують учениця городоцької школи Мирослава Голодюк та керівниця наукової роботи Ніна Терещенко.

Не менш унікальні захоплення у вихованців Цуманського шкільного лісництва. Зокрема, учень 6-Б класу Михайло Ройко проводить спостереження про деревостан  та рослинний покрив лісу після зимового періоду. І батьки, і вчителі про хлопця кажуть: є висока ймовірність, що росте майбутній лісівник.

Вихованка цього ж лісництва – учениця 6-Б класу Іванна Папежук під час дистанційного навчання працює над створенням пам’яток щодо збереження лісів.

А їхній однокласник Дмитро Шкіль вирощує фінік!

Не можуть без лісових справ і вихованці Галузійського шкільного лісництва (ДП «Маневицьке ЛГ»). Діти частенько проводять свій вільний час у лісі, адже проживають досить близько лісу.

Наприклад, учні 9-го класу розвішували еко-годівнички для птахів та шпаківні.

Учень 8-го класу, вихованець  Кортеліського шкільного лісництва Владислав Дордюк (ДП «Ратнівське ЛМГ») розповідає, що на карантині можна доглянути за яблунею в саду, зайнятися ландшафтним дизайном на подвір’ї та навчити молодшого брата доглядати за саджанцями. 

А член гуртка «Юні лісівники» ЦДЮТ Андрій Шишко фотографує. Хлопцю вдалось упіймати світанок та озерні краєвиди.

Марійка Деміх – учениця Підкормільського шкільного лісництва (ДП «Любешівське ЛМГ») мешкає на околиці села Селісок, біля лісу. У вільний від книг час дівчинка влаштовує собі лісові прогулянки, тому що розуміє: свіже повітря у весняному лісі – найкраще для здоров’я.

Читайте також:  Підкормілля: як зробити «апельсинове свято на пташиній вулиці»

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром