За минулий тиждень рятувальники ліквідували сім пожеж у Любешівському районі

30 Березня 2020, 14:09
681

Рятувальники Волині ліквідували 141 пожежу за період з 23 до 29 березня.

З них 92 пожежі трав’яного настилу, 3 пожежі торфу, здійснили 4 виїзди для проведення аварійно-рятувальних робіт. Про це повідомили в управлінні ДСНС України у Волинській області.

Внаслідок пожеж 1 людина загинула та 1 людина травмована.

26 березня о 21:09 до Служби 101 надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарській будівлі в селі Городок Маневицького району. Загорання ліквідували рятувальники 13 Державної пожежно-рятувальної частини та працівники місцевої пожежної охорони. Під час гасіння пожежі виявлено тіло 49-річного господаря. За попередніми даними пожежа трапилася внаслідок необережного поводження з вогнем загиблого.

Цього ж дня о 20:58 надійшло повідомлення про пожежу у дерев’яній літній кухні. Вогонь, що охопив будівлю намагалися ще до прибуття вогнеборців загасити сільські жителі. У результаті 28-річний господар отримав термічні опіки обличчя, тулуба та обох рук й був госпіталізований в реанімаційне відділення Камінь-Каширської лікарні. Пожежу ліквідували рятувальники 8 Державної пожежно-рятувальної частини та працівники місцевої пожежної охорони села Піщане. Ймовірно, вогонь спалахнув внаслідок короткого замикання електромережі.

За минулий тиждень рятувальники здійснили 92 виїзди на гасіння пожеж сухої трави.

Зокрема у Луцьку рятувальники ліквідували 1 пожежу, 4 – у Ковелі, 1 – у Володимирі-Волинському, 24 – у Луцькому районі, 8 – в Рожищенському, 7 – в Любешівському, 6 – в Любомльському, по 5 – у Володимир-Волинському та Іваничівському районах, по 4 – в Горохівському, Ківерцівському, Локачинському та Ратнівському, по 3 – у Ковельському, Турійському та Старовижівському та по 2 пожежі – у Камінь-Каширському та Шацькому районах.

Площа угідь, охоплених пожежами, склала 136,83 гектара.

Крім того, рятувальники області приборкали 3 пожежі на торфовищах. Зокрема 24 березня до Служби порятунку надійшло повідомлення про загорання торфу осередками на площі 1,5 га в урочищі Став біля села Яревище Старовижівського району.

Пожежу ліквідували рятувальники 16-ої ДПРЧ та працівники місцевої пожежної команди села Дубечне. Зокрема на місці події працювали 12 вогнеборців та 3 працівники МПО, залучені 2 одиниці спеціальної техніки та 2 мотопомпи. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

27 березня з цієї ж причини виникла пожежа на торфовищі на площі 2,5 га біля села Крушинець Любомльського району. На місці події працювали 10 співробітників 10 ДПРЧ та 4 працівники місцевої пожежної охорони села Головно, а також 6 осіб з-поміж місцевого населення.  Загорання ліквідоване.

Наступного дня ще одна пожежа на торфовищі виникла в урочищі Пуплав біля села Велика Ведмежка Маневицького району.  Площа горіння осередками становила 2 гектари. Горіння приборкали рятувальники 13-ої ДПРЧ. Для гасіння залучені 2 мотопомпи, працювали 11 рятувальників. За попередніми даними, пожежа трапилася через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

За минулий тиждень працівники групи піротехнічних робіт ліквідували 53 боєприпаси, виявлені на території області. Знешкодження вибухонебезпечних предметів проводилося в Ковельському, Ківерцівському, Старовижівському, Локачинському та Луцькому районах.


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39