На Любешівщині зберігається напружена ситуація щодо виникнення пожеж в екосистемах

07 Квітня 2020, 12:08
Фото ілюстративне 1229 Джерело: vl.dsns.gov.ua
Фото ілюстративне

Рятувальники ліквідовують пожежі сухої рослинності.

Через необережне поводження громадян з вогнем та зумисне спалювання сухої рослинності в області зберігається напружена ситуація щодо виникнення пожеж в екосистемах та на відкритих територіях.  Про це йдеться на сайті управління ДСНС Волині.

Минулої доби рятувальники ліквідували 14 таких загорянь у Луцькому, Ківерцівському, Любешівському, Маневицькому, Ківерцівському, Турійському, Іваничівському районах та в місті Ковелі.

Служба порятунку закликає громадян бути свідомими, дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в екосистемах.

Випалювати сміття та рослинні залишки, нагадують рятувальники, категорично заборонено. Такі злочинні дії завдають шкоди довкіллю та здоров’ю людей, які змушені дихати отруйними продуктами горіння, призводять до  неконтрольованого поширення вогню на житлові будинки та розташовані поруч споруди, руйнують родючий шар ґрунту та спричиняють загибель тварин.

Виявлені загоряння на відкритих територіях потрібно спробувати загасити самотужки підручними засобами, якщо ж виявлена пожежа значна, то, не зволікаючи, необхідно викликати рятувальників за номером 101.

Читайте також: Біля Рудки горів торф'яник

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром