Поліція нагадує любешівчанам про найпоширеніші види шахрайств

10 Квітня 2020, 11:24
Поліція нагадує волинянам про найпоширеніші види шахрайств 1101
Поліція нагадує волинянам про найпоширеніші види шахрайств

Попри неодноразові застереження поліції довірливі громадяни потрапляють на гачок до шахраїв.

Зловмисники ошукують громадян у різний спосіб. Про це повідомляють у поліції Волині.

В умовах карантину, коли зачинені торгові центри, волиняни активно купують товари через  різноманітні сервіси та сайти мережі Інтернет. Аби не потерпати від зловмисників необхідно дотримуватися наступних порад:

  • не переказувати гроші наперед. Якщо продавці просять повну передоплату, то швидше за все це - шахраї. Діють різноманітні служби доставки, де можна розрахуватися за товар після його отримання;
  • перед тим, коли вказувати номер карти для оплати, радимо зайти на сайт кіберполіції, де в розділі «STOP FRAUD» можна перевірити зазначений продавцем рахунок, чи не входить він до переліку шахрайських;
  • якщо ціна на товар дуже низька, то швидше за все ви натрапили на шахраїв;
  • ні в якому разі не повідомляйте номерів банківської карти, чи номерів CVV2-коду третім особам.

Читайте також: Які нові види шахрайства вигадують, аби обдурити довірливих громадян

Ще одним найпоширенішим видом шахрайства є зняття грошей із банківських рахунків шляхом блокування сім-карток мобільних операторів або ж блокування кредитних карток псевдо працівниками банків. У таких випадках радять:

  • у жодному разі не повідомляти нікому свої персональні дані, реквізити банківських карток, не виконувати ніяких дій на прохання «працівників банку». Навіть у вихідні чи святкові дні справжні працівники банківських установ не проводять жодних операцій у телефонному режимі;
  • якщо про проблеми з рахунком вашої картки повідомляє телефоном «банківський працівник» – зателефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію особисто.

Третім поширеним способом видурювання грошей у громадян є повідомлення зловмисниками громадян про загрозу кримінальної відповідальності їх родичів та наче можливість за гроші розв'язати питання про її уникнення.  Пам’ятайте, люди, котрі телефонують з такого приводу й представляються працівниками поліції, не мають жодного відношення до правоохоронних органів, а вигадують такий сценарій лише з метою незаконної наживи.

У разі отримання телефонних дзвінків із сумнівними пропозиціями, пов’язаними з перерахуванням коштів, звільненням родичів від кримінальної відповідальності, невідкладно телефонуйте за номером служби «102».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024