Дитсадки на Любешівщині запрацюють лише після карантину

27 Травня 2020, 11:24
Любешівський дитсадок «Сонечко» 1482 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Любешівський дитсадок «Сонечко»

Дошкільні навчальні заклади не зобов'язані відновлювати роботу, якщо не готові до прийняття вихованців.

Дитячі садки громади свою роботу відновлять лише після закінчення карантину. Про це повідомляють в управлінні гуманітарної політики Любешівської селищної ради.

Причиною цьому, зазначається в повідомленні,  є невтішна динаміка зростання захворюваності на COVID-19 у Волинській області.

Відповідно до плану уряду виходу з карантину, пояснюють далі, дошкільні навчальні заклади не зобов'язані відновлювати роботу, якщо не готові до прийняття вихованців, не мають достатньо засобів захисту та інших необхідних речей для убезпечення дітей. Головною умовою функціонування таких закладів є відповідність санітарно-гігієнічним нормам.

За словами завідуючих та медперсоналу дитячих садків, повністю забезпечити виконання протиепідемічних заходів та максимально убезпечити дитину в дошкільних закладах неможливо. Зокрема, забезпечити безконтактне перебування дітей у групі навіть у випадку, якщо їх буде не більше 10. А також здійснювати адаптований прийом їжі. Є ризики неможливості убезпечити дітей від нещасних випадків. Крім того, ряд працівників закладу, які мають хронічні захворювання чи перебувають у зоні ризику за віком, необхідно буде відсторонити від роботи.

Читайте також: Дитсадки в Україні можуть запрацювати влітку - МОЗ

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром