Магнітні бурі в червні: коли чекати і як захиститися

02 Червня 2020, 17:44
Магнітна буря 2706 Джерело: atn.ua
Магнітна буря

У червні геомагнітні збурення обіцяють бути слабкими.

Магнітна буря відбувається при взаємодії магнітосфери з щільними, прискореними потоками сонячного вітру та контролюється величиною і напрямком міжпланетного магнітного поля – пише УНІАН.

Кожну секунду Сонце викидає в навколишнє середовище величезні обсяги сонячної енергії, що являють собою протони, електрони, плазму ТА різні випромінювання. Такі сонячні вихори володіють потужною силою Й іноді можуть впливати на Землю.

Проте магнітне поле нашої планети оберігає нас від негативного впливу сонячних спалахів і нейтралізує удари сонячних сплесків. Але деякі спалахи на Сонці настільки сильні та небезпечні для Землі, що під їх впливом певна ділянка магнітного поля нашої планети деформується й здригається. Саме такі явища і називають магнітними бурями.

У червні геомагнітні збурення будуть турбувати Землю й  Україну не часто. А точніше, практично жодного разу. Весь місяць буде спостерігатися зелений рівень магнітних бур – магнітосфера  буде спокійна. Проте особливо метеочутливі люди можуть відчути злиття магнітних бур.

Як уберегтися від впливу магнітних бур? Основні симптоми впливу сонячної активності: порушення артеріального тиску; порушення роботи серцево-судинної системи; загострення хронічних захворювань; головний біль; нудота; почуття втоми; сонливість; підвищення рівня адреналіну в крові; стрес і депресія.

Літнім людям і метеочутливим слід пам'ятати, що магнітні бурі мають на їх стан несприятливий вплив. Деякі відчувають нездужання та слабкість і напередодні дня метеоудару. Тому, щоб позбутися впливу магнітних бур, медики радять напередодні метеоудару і під час добре висипатися; не переїдати, відмовитися від жирної їжі; не пити алкоголь; відмовитися від кави і замінити його трав'яними чаями; відмовитися від інтенсивних тренувань; більше гуляти на свіжому повітрі.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39