Назвали п’ять продуктів, від яких потрібно відмовитися в спеку

21 Червня 2020, 12:14
Продукти, від яких потрібно відмовитися в спеку 1322 Джерело: newsru.co.il
Продукти, від яких потрібно відмовитися в спеку

Улітку наш організм має потребу в чомусь легкому й менш ситному.

Щоб легше переносити високі температури літа, варто відмовитися від деяких продуктів. Про це пише Elle.ua.

Отже, топ-5 продуктів, які не потрібні у вашому літньому меню.

Сир

Сир – продукт з величезним вмістом солі. В середньому в 100 грамах сиру міститься стільки ж солі, як у морській воді – тобто 30-50% денної норми. А вона, як відомо, виводить із клітин воду і затримує рідину в організмі. У сильну спеку зайва рідина перетворюється в моторошні набряки на обличчі й тілі, від яких не врятують жодні beauty-засоби. Запам'ятайте солоні види сирів і постарайтеся виключити в жарку погоду саме їх: пармезан, фета, бринза і гауда.

Алкоголь

Вживання алкоголю у спеку загрожує двома неприємними наслідками: потужним зневодненням організму і ушкодженням серцево-судинної системи. Якщо не виходить зовсім виключити його з раціону, запам'ятайте правила щодо зменшення шкоди: зведіть випиту кількість до мінімуму і вживайте напої з вмістом алкоголю ввечері, коли спека не така сильна.

Копчене м'ясо та риба

Дієтологи в один голос твердять: влітку раціон повинен бути легшим. У такому разі травна система працює без перевантажень і організм відчуває себе бадьоріше. У випадку з білковими продуктами працює ще одна фішка: білок сильно прискорює метаболізм. У спеку зниження температури і так дається тілу нелегко, а після перегріву зробити це йому взагалі не під силу. Результат – слабкість, нездужання, запаморочення і навіть непритомність. Не слід зовсім відмовлятися від білкових продуктів. Лише виключіть найнебезпечніші його види, де білок поєднується з великою кількістю солі: копченості, ковбаси, солоний сир і риба.

Солодкі газовані напої

Крім колосальної кількості цукру, в солодкій газованій воді маса речовин, які затримують воду. Набряки і перегрів організму – наслідки, які у спеку відчуває на собі кожен любитель дуже шкідливих напоїв. Але найжахливіше, що обов'язкова присутність у складі смакових стимуляторів тільки підсилює відчуття спраги й не зволожує організм. Вихід – перейдіть на чисту воду без газу. Якщо складно пити чисту воду без смаку – зробіть її з м'ятою, лимоном, розмарином, базиліком, медом.

Кава

Кофеїн зневоднює організм, тому якщо ви не здатні випити через любов до цього напою набагато більше води – зменшуйте дозу. Крім того, через здатність підсилювати серцебиття, кава дає сильне навантаження на роботу судин. Не обманюйтеся, холодні кава-гляссе і фраппе володіють тим же ефектом. Замініть каву домашніми лимонадом і компотами без цукру.

Читайте також: Назвали продукти, які краще не їсти після 30 років

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром