Назвали шість способів швидко позбавитися від засосу

26 Червня 2020, 14:04
Шість способів швидко позбавитися від засосу 11566 Джерело: ua.depositphotos.com
Шість способів швидко позбавитися від засосу

Засос — це звичайний синець, який виникає через розрив підшкірних кровоносних судин. Якщо його потрібно звести терміново, існує кілька способів.

Стартує засос зазвичай із темно-фіолетового або червоного відтінку, зберігається протягом 4-12 днів, за які проходить всі відтінки веселки. Але якщо доводиться виходити на роботу, де його колеги помітять, навіть якщо поміняти марку тонального крему, є  шість способів позбавитися від  «знаку кохання» – пише Cosmopolitan.

Ложка

Звичайну столову ложку покладіть у холодильник на 8-10 хвилин, щоб вона охолола. Потім  прикладайте до засосу. Холод завадить крові випливати з пошкоджених судин, а значить і синець буде меншим. Цей трюк спрацює тільки протягом пів години після виникнення засосу, так що покваптеся.

Теплий компрес

Минуло два дні, а засос все ще «виблискує» всім на заздрість? Пробуйте теплий компрес. Він повинен розохотити циркуляцію крові в пошкодженій області — прикладайте змочені теплою водою рушник на 10 хвилин, кілька разів в день. Зрештою, засос почне «вицвітати».

Банан

Звучить безглуздо (не дурніше, ніж «як позбутися від засосу»), але це допомагає. З'їжте банан, а шкірку «їстівною стороною» прикладайте до засоса на 10-30 хвилин. Повторюйте двічі на день. Навіть якщо це не загоїте синця, то отримаєте гарну дозу вітамінів групи В.

Масаж

М'ятна олія допоможе зменшити розмір та «барвистість» засосу. Тільки переконайтеся, що конкретно ту олію, яка є в тебе, можна наносити на шкіру — завжди використовуйте тільки розведену ефірну. Співвідношення приблизно таке: 12 крапель олії (кокосової або оливкової) і 1-2 краплі ефірної.

Але спочатку перевірте, чи немає алергічної реакції, а то будете ходити не тільки з засосом, але і з висипом по всьому тілу.

Невелику кількість олії нанести на засос і злегка масажувати.

Зубна паста

Якщо немає олії, нанесіть трохи пасти на зубну щітку й «почистіть» синець.

Побільше вітаміну К

Броколі, кейл, шпинат і бурий рис змішайте в салат і їжте. На сам засос можна нанести крем, який зазвичай використовують від мішків під очима, — як правило, він містить вітамін К.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024