Любешів: технічний коледж просить у влади кошти на ремонт обваленого приміщення

09 Липня 2020, 10:48
Частково відремонтоване приміщення техколеджу 1300 Джерело: novezittya.in.ua
Частково відремонтоване приміщення техколеджу

Колектив техколеджу написав листи міністрам освіти й науки та регіонального розвитку України.

Днями колектив Любешівського технічного коледжу направив листи у вищі ешелони влади з проханням, аби виділили кошти для продовження ремонту обваленого кілька років тому навчального корпусу – пише «Нове життя».

Це вже вдруге, зазначається в замітці, колектив надсилає  подібні листи. Попередньо зверталися до високопосадовців на початку року. Цього разу для в. о. міністра освіти й науки України Сергія Шкарлета педагоги в листі повідомили, що торік коледжу для ліквідації наслідків часткового обвалу навчального корпусу виділили 3 мільйони гривень, і всі вони були освоєні. Проте вартість робіт, пов’язаних із цією ліквідацією становить 19 мільйонів. Існує виробнича та соціальна необхідність продовжити роботи для прискорення введення в експлуатацію навчальний корпус. Тож посадовця просять посприяти у виділенні для коледжу цього року хоча би 5 мільйонів гривень.

В іншому листі, адресованому міністру регіонального розвитку України Олексію Чернишову, також ідеться про таку суму. Колектив поінформує, що коледжі навчається й працює близько тисячі осіб педагогічного персоналу, учнів і студентів. Крім того, навчальний заклад розташований на території, потерпілій від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

За словами директора коледжу Анатолія Хомича, станом на 1 липня 2020 року для повної ліквідації наслідків обвалу потрібно ще до 16 мільйонів гривень. Тож колектив просить Олексія Чернишова прийняти позитивне рішення щодо виділення коштів цього року.

Читайте також: Обвалена стіна: хто відповідатиме за руйнування будівлі Любешівського технічного коледжу

Голова Волинської ОДА назвав ймовірну причину обвалу стіни Любешівського коледжу

Назвали ціну укріплення стін Любешівського технічного коледжу ЛНТУ

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024