Бізнесменів звільнили від плати за оренду держмайна

15 Липня 2020, 15:25
Кабмін 2166 Джерело: REUTERS
Кабмін

У Міністерстві фінансів не знають, до яких втрат надходжень до держбюджету призведе таке рішення

Кабінет міністрів України на час карантину звільнив підприємців від плати за оренду державного майна. Відповідну постанову прийняли 15 липня на засіданні уряду – пише УНІАН.

«Це дозволить українському бізнесу, який потребував підтримки з боку держави, збалансувати свої витрати і пережити непростий період», – коментує  міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, на прийняте рішення дуже чекають представники малого і середнього бізнесу.

«На цю постанову бізнес чекає вже два місяці», - підкреслює він.

Постанову прийняли за умови доопрацювання протягом трьох днів. Нині ніхто з представників Міністерства фінансів не зміг відповісти на питання, стосовно того до яких втрат надходжень у державний бюджет призведе таке рішення.

Як відомо, з 1 березня по 31 травня 2020 року в Україні ввели мораторій на документальні та фактичні перевірки суб'єктів підприємницької діяльності. Також встановили заборону на застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства та порушення строків сплати податків, бюджетних платежів і деяких інших обов'язкових зборів. На період 1 березня до 30 квітня 2020 року фізичних осіб звільнили від сплати земельного податку, єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, також передбачили й інші пільги на оплату бюджетних платежів та подання обов'язкової звітності.
 

Читайте також: Як підвищити економіку в громадах Волині. ПОРАДИ ЕКСПЕРТА

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром