Дієти роблять жінок безплідними, – науковці

22 Липня 2020, 12:21
Дієти роблять жінок безплідними 2221 Джерело: Daily Mail
Дієти роблять жінок безплідними

Екстремальний харчовий режим провокує довготривалі пошкодження всього організму, що спочатку ускладнює процес зачаття, а часом і робить його неможливим.

Добре відомо, що зайва вага та ожиріння матері шкідливі для майбутньої дитини, і перед вагітністю краще схуднути. Проте досягати цього за допомогою екстремальних дієт подвійно небезпечно – пише Daily Mail.

Іноді жінки так сильно хочуть швидше домогтися бажаного, що вдаються до допомоги екстремальних дієт, наприклад, скорочують добовий раціон до 500 або 600 калорій або зовсім голодують кілька днів поспіль. Нове дослідження показало, що такі дієти можуть спровокувати безпліддя.

Екстремальний харчовий режим провокує довготривалі пошкодження всього організму, що спочатку ускладнює процес зачаття, а часом і робить його неможливим.

Наприклад, при таких дієтах у жінок часто припиняються місячні, що свідчить про серйозні гормональні проблеми. На жаль, інтернет і особливо соціальні мережі сповнені різного роду «чудодійними дієтами», що дозволяють за кілька місяців схуднути на 30-50 кг.

У реальності для того, щоб худнути, не обов'язково морити себе голодом. Потрібно спалювати трохи більше калорій, ніж вживати, ретельно стежити за часом прийому їжі (не вечеряти пізніше ніж за три години до відходу до сну), приділяти час фізичним навантаженням, відмовитись від солодкого й борошняного.

Звичайно, цей шлях не буде настільки швидкий і результативний, але він є єдино правильним, якщо тільки мова не йде про важкий ступені ожиріння, при якій єдиним варіантом часто залишається баріатрична операція (зменшення об'єму шлунка). Нормальна втрата ваги – два кілограми на місяць, якщо це робити інтенсивніше, можуть виникнути негативні наслідки.

Читайте також: Українцям дали поради щодо харчування на карантині

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024