Відсутність соціальних контактів загрожує жінкам ожирінням, – дослідження вчених

01 Серпня 2020, 12:16
Ожиріння 1081 Джерело: REUTERS
Ожиріння

Жінки, які були самотніми, вдовами, розведеними, мали вищі шанси на ожиріння.

Згідно з новим дослідженням Університету Британської Колумбії, жінки, які страждають від соціальної ізоляції, мають більшу ймовірність ожиріння. Чоловіки, проте, рідше страждають ним, якщо живуть одні й мають менше контактів – пише Medikforum.

Вчені проаналізували дані про соціальні зв'язки 28,2 тисячі канадців у віці від 45 до 85 років, враховуючи окружністю талії, індекс маси тіла і показник ожиріння, якщо воно присутнє. З'ясувалося, що жінки, які були самотніми, вдовами, розведеними, мали вищі шанси на абдомінальне та загальне ожиріння. При цьому обмеження соціальних контактів також негативно впливало.

Незаміжні жінки, які жили самі й не мали регулярної соціальної активності, продемонстрували найвищий середній показник окружності талії.

Для порівняння, серед чоловіків середня окружність талії була найбільшою серед тих, хто був вдівцем, проживав із партнеркою і мав багато соціальних зв'язків. Наприклад, чоловіки, чия соціальна мережа мала понад 219 контактів, були більш схильні до ожиріння, ніж чоловіки з меншою кількістю.

Читайте також: Назвали три плюси помірного вживання кави

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39