У липні на водоймах Волині попередили збитків на понад 20 тисяч гривень

07 Серпня 2020, 14:16
567

У період з 1 по 31 липня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 40 рибоохоронних рейдів та викрили 75 порушень природоохоронного законодавства, з яких 20 – грубі.

Також склали 37 протоколів за частиною 3 статті 85 Адміністративного кодексу (порушення Правил рибальства) та один – за частиною 1 статті 88-1 (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформили 17 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це повідомили у пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 14 194 гривні штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 2 925 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 36 кілограмів водних біоресурсів. Також вилучено 21 одиницю заборонених знарядь лову та ще 92 одиниці – за актами безхазяйного майна. Із безгосподарських сіток вилучено та випущено у природне середовище 59,5 кілограмів водних біоресурсів, попереджено збитків на суму 21 219 гривень», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 7 липня під час рибоохоронного рейду на водойми Любешівського району на території національного природного парку «Прип’ять-Стохід» рибпатрульні викрили грубе порушення Правил рибальства.

Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна забороненими знаряддями – мисиновою сіткою та «ятером». У сітках браконьєра знаходилася риба: два лини та три лящі. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 1 323 гривні. Інцидент стався на річці Прип’ять, поблизу села Хоцунь Любешівського району.

На особу оформили адмінпротокол. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

22 липня під час рибоохоронної роботи на Турському водосховищі, поблизу села Тур Ратнівського району на території гідрологічного заказника «озеро Тур» знайшли безгосподарське майно.

З водойми вилучили 10 риболовецьких сіток, загальною довжиною 530 метрів. У сітках знаходилася риба: карась сріблястий – 8 екземплярів та сазан – 4 екземплярів, яких в живому стані повернули у водне середовище. Попередили збитків на суму 2 648 гривень. Склали акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 гривень, сазана – 602 гривні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024