14 серпня - свята, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

14 Серпня 2020, 08:00
1688

14 серпня - 226-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 139 днів. У XX і XXI століттях цей день відповідає 1 серпня Юліанського календаря.

Який свято 14 серпня 2020

У цей день світ відзначає Свято збудженої уяви, День вигулу черепахи та Всесвітній день ящірки.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 14 серпня святкує Медовий Спас. Це свято є першим днем Успенського посту. У Медовий Спас віряни згадують сімох братів Маккавеїв, їх мати Соломонію і вчителя Єлеазара. Інші назви свята: «Перший Спас», «Маковий Спас», «Спас на воді», «Мокрий Спас». До церкви в цей день віряни повинні принести букети квітів - маковійчики або маковейки, щоб їх освятили. Також крім маку, в цей день заведено святити мед. Викидати маковейки не можна. Їх треба зберігати в будинку біля ікон, як оберіг.

Що сьогодні не можна робити 

У Медовий Спас не можна гадати. Ще не можна сумувати й сваритися, бо це свято - свято душі, і вона повинна бути чистою і світлою. Якщо не вийшло уникнути конфлікту, три рази скажіть «Отче наш» перед іконою і попросіть вибачення. Не забувайте, що ще починається Успенський піст, тому дотримуйтесь правил харчування. На Маккавія не можна працювати та прибирати в будинку, це слід зробити напередодні.

Прикмети на 14 серпня З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день: - головна народна прикмета - на Маккавея літо закінчується, осінь починається; - якою буде погода 14 серпня - такою вона буде і 28 серпня. 14 серпня іменини в Антонія, Леонтія, Гурія, Єлеазара, Олександра, Кіндея, Дмитра, Тимофія і Софії.

Читайте також:В Україні діє V Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2020»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024