Які професії будуть актуальними під час карантину?

07 Вересня 2020, 10:46
Актуальні професії під час карантину 1515
Актуальні професії під час карантину

Перша хвиля коронавірусу боляче вдарила по фінансовому стану українців. Одні втратили роботу, іншим скоротили зарплату, підприємці працюють у мінус. Тепер усе частіше говорять про другу хвилю епідемії після похолодання, а отже слід очікувати нових проблем. Щоб втриматись на плаву в нелегкий час, варто трансформувати свою діяльність в онлайн-формат або ж знайти актуальне для карантину заняття. Для легких пошуків пропонуємо підбірку таких професій.

 

Блогер

Найкращий початок для успішної кар’єри блогера — ділитись корисною інформацією в соцмережах. Розповідайте про те, у чому добре розбираєтесь і в чому точно впевнені, а також не забудьте подати це в цікавому текстовому чи відеоформаті. Пережили 2 ремонти? Поділіться лайфхаками та розкажіть, на чому зекономити. Захоплюєтесь косметикою? Замовте в Ева маски для обличчя й зробіть на них огляд. Спершу доведеться вкладати багато енергії, зусиль і часу, але одного дня ви отримаєте неймовірну віддачу.

Автор курсів

Ви чудовий експерт у своїй справі чи успішний підприємець, але карантин поставив на паузу вашу діяльність? Це чудова можливість поділитись своїми знаннями з іншими та водночас покращити фінансовий стан сім’ї. Провести навчання можна у вигляді онлайн-лекції чи мінікурсу. Складнощі можуть виникнути під час організації та просування курсу, тому чудовим варіантом буде запропонувати співпрацю одній з онлайн-шкіл.

Репетитор онлайн

В умовах карантину дітям складно опанувати шкільну програму через карантинні обмеження й довгу паузу в навчанні. Саме тому з’явився попит на вчителів, що допоможуть зрозуміти складну тему, зробити домашнє завдання та підготуватись до контрольної без особистого контакту. Можна також працювати з дорослими. У цьому випадку найбільш популярними є заняття з англійської, німецької, польської та інших іноземних мов.

 


 

 

Копірайтер

Чимало підприємців перейшли в онлайн формат, а отже потребують професіоналів, що своїми текстами допоможуть продати певні товари чи послуги. Саме тому на сайтах з пошуку роботи з’явилось чимало вакансій для копірайтерів, які дають змогу заробляти з мінімальними навичками та сидячи вдома. Для легшого старту слід вибирати теми текстів, які близькі та знайомі вам особисто.

Кур’єр

Якщо постійне сидіння вдома зводить вас з розуму, можна влаштуватись кур’єром. Через ажіотаж на доставку їжі та продуктів у період карантину ця професія стала однією з найактуальніших. Протягом дня вам доведеться чимало їздити на велосипеді чи мопеді, швидко орієнтуватись на вулицях і бути ввічливим, щоб отримати щедрі чайові. Якщо ви живете в малому місті, запропонуйте місцевим кафе та магазинам доставляти замовлення для їхніх клієнтів. Поясніть вигоду такої співпраці, переконайте власника, і ви станете маленьким підприємцем.

 


 

 

Пакувальник

Ще одна професія, що стала неймовірно популярною в час жорсткого карантину. Пакувальник може працювати в супермаркеті та складати продукти для людей, що замовили доставку через сайт магазину. Або ж можна влаштуватись на склад інтернет-магазину та готувати товари до відправлення поштою. У будь-якому разі ця спеціальність підійде для людей, що люблять працювати руками та не бояться фізичних навантажень.

Криза через коронавірус — це не кінець світу, а виклик людям. Потрібно не опускати руки, а адаптуватись під особливості карантину. Якщо оглянутись навколо, добре подумати та проявити ініціативу, то 2020 рік зможе стати суцільною можливістю для потужного кар’єрного стрибка.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39