Любешівчанка розповіла, як відкрити власну кондитерську

13 Вересня 2020, 16:12
Марія Жилко та її вироби 1689 Джерело: Любешівський районний центр зайнятості
Марія Жилко та її вироби

Експертка  районної служби зайнятості ділиться секретами кулінарної справи.

Якщо ваша душа лежить до кулінарії, чому б на цьому не заробляти? У того, хто зацікавиться таким видом діяльності, може виникнути ряд запитань, на які відповідає експертка Любешівського районного центру зайнятості  Марія Жилко. Про це йдеться на фейсбук-сторінці установи.

Які кондитерські вироби виготовляти?

У першу чергу ті, які у вас найкраще виходять і які вам подобається готувати. У цій справі головне якість. Якщо у вас є улюблений продукт, із яким найчастіше працюєте, почніть із нього. З часом до вас прийде вміння готувати практично будь-які кондитерські вироби, і тоді питання,  що готувати», вже не буде стояти так гостро. Ось короткий перелік затребуваних кондитерських виробів:

торти, тістечка, кекси;

печиво (дуже популярні зараз французькі «макарони»);

пироги та пиріжки (солодкі і несолодкі);

цукерки;

вафлі, слойки;

булки, рогалики, пампушки.

Для прикраси використовуйте свіжі ягоди та фрукти, шоколад і шоколадні фігурки, намистинки-драже, різнокольорові креми. Постарайтеся не використовувати мастику, це вже минуле століття. Торти з мастикою іноді трапляються вражаючі, але все більше і більше сучасних кондитерів відходять від цього способу прикраси. Якщо вам дуже хочеться, то використовуйте її хоча б у дуже оригінальній формі та забудьте про традиційні трояндочки, пелюсточки чи бантики.

Яке обладнання потрібно придбати?

Основні маніпуляції в кондитерці ви будете робити саме з тістом, і духовка стане для вас основним обладнанням. Але щоб мати можливість виготовляти найрізноманітніші кондитерські вироби, а не обмежуватися тільки пирогами та булками, вам ще знадобляться:

соковижималка;

міксер;

блендер;

пристрій для варіння шоколаду;

фритюрниця;

кондитерський шприц (для роботи з кремом);

великий холодильник (краще завести окремий і не зберігати в ньому продукти, якими ви самі харчуєтеся);

формочки для випічки;

і багато різноманітного кухонного начиння — від мисочок до ножів.

Де шукати клієнтів?

Найкраща реклама для подібного бізнесу — це «сарафанне радіо». Будь-яка людина при здоровому глузді швидше повірить рекомендації свого друга, ніж побаченій десь рекламі. Але щоб «сарафанне радіо»  швидше запрацювало, можна його «поквапити»: заведіть сторінки своєї кондитерської в популярних соціальних мережах, наповніть сторінки інформацією про ваші послуги та напишіть, як з вами зв’язатися, запрошуйте до своєї спільноти людей, які потрапляють під вашу цільову аудиторію. І обов’язково додавайте фотографії, чим більше, тим краще. Кондитерські вироби повинні бути не тільки смачними, але і красивими.

Як удосконалювати свої навички?

Мінімум, який ви повинні робити, — це постійна самоосвіта. Читайте нові рецепти й пробуйте, пробуйте, пробуйте їх на своїй кухні. Дуже легко вчитися і з відеороликів. Найбільше їх ви знайдете на Youtube. Намагайтеся також відвідувати майстер-класи від досвідчених кулінарів. Іноді вони проводяться і безкоштовно. Такі заходи — це чудова можливість познайомитися з людьми, які живуть кулінарією, та обмінятися з ними дорогоцінним досвідом.

Читайте також: Любешів: кондитери техколеджу презентували свої кваліфікаційні роботи

 




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024