Державна прикордонна служба України проводить посилені заходи безпеки на кордоні з Білоруссю

14 Вересня 2020, 17:29
Українські прикордонники 1509 Джерело: dpsu.gov.ua
Українські прикордонники

Нині ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною.

Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну охорону кордону. Про це йдеться на сайті відомства.

Зокрема, посилення охорони цього напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, ув тому числі підрозділів «ДОЗОРу» та Кінологічного навчального центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери «Safe Boat 27».

Заходи тривають, перш за все, аби упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб.

Наразі збирається та враховується вся наявна інформація, що може впливати на стан охорони державного кордону. В оперативно-службовій діяльності активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів.

Крім того, проводиться безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження з технічних постів, застосовуються засоби спостереження,  автомобільний та авіаційний транспорт.

Нагадаємо, що протяжність ділянки українсько-білоруського кордону становить  понад тисячу кілометрів, і проходить він у межах п’яти  областей.

Читайте також: Іноземцям на цілий місяць заборонять в’їзд в Україну

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024