Любешів: провели семінар для військовослужбовців та учасників АТО

26 Вересня 2020, 13:17
Учасники семінару 814 Джерело: Любешівська районна філія центру зайнятості
Учасники семінару

На семінарі обговорили питання щодо легалізації трудових відносин та забезпечення прав застрахованих осіб на ринку праці.

Фахівці Любешівської районної філії центру зайнятості спільно з представником Пенсійного фонду провели інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці установи.

Учасники семінару обговорили питання щодо легалізації трудових відносин та забезпечення прав застрахованих осіб на ринку праці, а також негативні наслідки використання найманої праці без оформлення трудових відносин.

Заступниця начальника відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління ГУПФ України у Волинській області Олена Андрусик,  ідеться в повідомленні, розповіла присутнім про необхідність офіційного оформлення трудових відносин, важливість отримання легальної заробітної плати, а також про наслідки неофіційних трудових відносин і їх вплив на майбутню пенсію та переваги соціальної захищеності легального працевлаштування.

Вона наголосила, що наймані працівники повинні відстоювати свої конституційні права, вимагаючи від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин, сплати внесків з усієї суми отриманого заробітку, та повідомила про можливість періодично перевіряти розмір своєї заробітної плати та відрахувань, зареєструвавшись на вебпортал Пенсійного фонду України та в системі смс-повідомлень.

Учасники заходу отримали відповіді на запитання, що стосувалися страхового стажу , страхових внесків та змін до законодавства з питань пенсійного забезпечення.

Читайте також: На Любешівщині юнаків орієнтували на військову службу

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024