Любешівці здобули «срібло» на міжнародних змаганнях серед медиків

30 Вересня 2020, 17:06
Галина Цимбалюк 2039
Галина Цимбалюк

Українська команда, у складі якої змагалися уродженці Любешева, виборола друге місце в міжнародному чемпіонаті із симуляційної медицини.

На минулому тижні в режимі онлайн з центральним координаційним комітетом у Парижі (Франція) відбулася міжнародна конференція з медицини невідкладних станів The European Emergency Medicine Congress. Захід охопив майже усі країни Європи. Україна була представлена єдиною командою фахівців – працівниками та науковцями Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Про це йдеться на фейсбук-сторінці навчального закладу.

До її складу увійшли уродженці Любешева: директорка центру симуляційного навчання Галина Цимбалюк та працівник цього підрозділу Роман Гук.

У рамках конференції відбувся міжнародний чемпіонат з симуляційної медицини (екстрена медична допомога на догоспітальному та ранньому госпітальному етапах). Усі учасники виконували завдання в онлайн режимі. У змаганнях взяли участь команди з Великобританії, Франції, Румунії, Бельгії та України.

У підсумку українці поступилися лише англійським фахівцям і посіла друге місце.

Читайте також: Любешівський студент відзначився в Польщі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024