«Підтримка ініціатив та ідей наших жителів – найефективніший  інструмент демократії», –​​​​​​​ Олег Кух

07 Жовтня 2020, 09:08
Олег Кух 2529
Олег Кух

Кандидат на посаду голови Любешівської ОТГ від партії «За майбутнє» Олег Кух знає, про що говорить. Його управлінський досвід як керівника Любешівської ОТГ з часу її створення, а саме з 2017 року, свідчить, що саме від активності мешканців громади залежить  її розвиток.

Ще один доказ цьому  новина про те, що Любешівська селищна рада пройшла перший етап відбору конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2020 році»

Організатором Конкурсу є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у партнерстві з Радою Європи.


 

Практика «Бюджет участі», яка впроваджується у Любешівській громаді третій рік поспільіснує далеко не в кожній громаді і є свідченням того, що Любешівська селищна рада  застосовує один із європейських підходів - залучення громадськості в процес ухвалення тих, чи інших рішень органу місцевого самоврядування.

Упродовж 2018-2020 років  за допомогою  проєкту «Бюджет участі» жителі громади мали і мають змогу бути безпосередніми учасниками  розвитку своїх населених пунктів.

Селищний голова Олег Кух зазначає, що Любешівська громада дуже швидко розвивається в запровадженні громадського бюджетування і це хороша практика, яка матиме продовження.

Довідково:

Вже реалізовано сім проєктів «Бюджету участі»:

  • «Дитячий майданчик – місце щасливого дитинства», автор Надія Матейчик.
  • «Талант плюс  творчість. Організація змістового дозвілля здобувачів освіти», автор Людмила Романюк.
  • «Борцівський клуб «Сокіл» - територія спорту та здорового способу життя», автор Сергій Кутинець .
  • «Місце щасливого дитинства» (облаштування дитячого майданчика), автор Леся Остимчук,  село Судче.
  • «Новій українській школі – нові стандарти санітарно-гігієнічних умов" (встановлення фільтра/установки для очищення води від заліза у ЗЗСО «Бірківський ліцей»)», автор Надія Семенюк,  село Бірки.
  • «Новій українській школі – нові стандарти санітарно-гігієнічних умов» (поточний ремонт внутрішніх санвузлів ЗЗСО «Залізницький ліцей ім. І.Пасевича»),  автор Сергій Кутинець.
  •  «Ресурсна кімната – нові можливості для дітей з особливими освітніми потребами»,   автор Мирослава Дишко, Ветли.

Ще ряд проєктів перебуває на стадії реалізації: «Огородження пам’ятника загиблим  воїнам», «Створення рекреаційної зони в селі Бірки», «Якісні санітарно-гігієнічні умови у школі – запорука збереження здоров’я учнів, Седлищенський ліцей».

Читайте також: Що відзначають 7 жовтня та кого вітати з іменинами

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024