Районний суд задовольнив позов любешівського водія до патрульного полісмена

10 Жовтня 2020, 16:04
Патрульна поліція. Фото ілюстративне 4142
Патрульна поліція. Фото ілюстративне

Постанову у справі про адміністративне правопорушення скасували, а  з поліції стягнули кошти за судові витрати.

На днях Любешівський районний суд розглядав справу за адміністративним позовом водія до полісмена сектору реагування патрульної поліції Маневицького відділу Івана Гаврилюка та Головного управління Національної поліції у Волинській області про скасування постанови у справі про адміністративні правопорушення.

Позивач, ідеться в рішенні суду, просив скасувати постанову відповідача про притягнення його до відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень: за керування 2 липня 2020 року о 23:50 по вулиці Грушевського в селищі Колки автомобілем «Mersedes-Benz», в якому в темну пору доби не освітлювався задній номерний знак, та за те, що водій не мав при собі чинного договору обов`язкового страхування на транспортний засіб.

В обґрунтуванні позову, зазначається далі,  позивач вказує, що коли його зупинили  працівники поліції, правил дорожнього руху він не порушував. Як причину зупинки поліцейські вказали, що в автомобілі не освітлюється задній номерний знак, але відповідач не склав акту перевірки технічного стану транспортного засобу, копію цього акту на місці зупинки позивачу не надав. Щодо поліса обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності, то він був ув автомобілі, про що повідомив полісмена, проте той зауваження це проігнорував і виніс постанову про притягнення позивача до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу розміром 425 гривень.

Відповідачі ж, констатує суд, не надали будь-яких доказів, які б вказували на вину водія в скоєнні порушень, зокрема щодо керування транспортним засобом, у якого в темну пору доби не освітлювався задній номерний знак, що він скоїв інше правопорушення чи дорожньо-транспортну пригоду, що своєю чергою давало б підстави поліцейським перевіряти наявність полісу страхування цивільно-правової відповідальності.

Як наслідок, позов до поліцейського сектору реагування патрульної поліції Маневицького відділу Івана Гаврилюка та Головного управління Національної поліції у Волинській області про скасування постанови у справі про адміністративні правопорушення суд задовольнив повністю. Крім того, стягнув з Головного управління Національної поліції у Волинській області на користь  позивача  420 гривень судових витрат, які той заплатив раніше.

 

Читайте також: Любешівського продавця судили за торгівлю без маски

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром