Рибалку притягнули до суду за перетин державного кордону на Білому озері

13 Жовтня 2020, 17:04
Фото ілюстративне 1516
Фото ілюстративне

Під час риболовлі чоловік перетнув на човні державний кордон, за що був затриманий прикордонниками й притягнутий до суду.

На днях Любешівський районний суд розглянув справу щодо незаконного перетину державного кордону України.

22 вересня 2020 року, ідеться в постанові суду,  о 16:10 на озері Білому, що в Любешівському районі, прикордонний наряд затримав  рибалок, які під час риболовлі на човні незаконно перетнули на 50 метрів державний кордон з України в Республіку Білорусь та у зворотному напрямку, вчинивши адміністративне правопорушення.

Одного з них притягнули до судової відповідальності. Під час дослідження матеріалів справи, зазначається далі,  з його пояснень встановили, що він був на Білому вперше, тому не знав, де саме проходила лінія Державного кордону України, тож перетнув її ненароком.

З огляду на вказане, констатується в постанові, в цьому випадку відсутня суб`єктивна сторона правопорушення. Крім того, до матеріалів справи сторона обвинувачення не додала достатніх та неспростовних доказів, як то фототаблиця чи картосхема місця події, які дали б можливість суду ідентифікувати напрямок руху особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, відповідно до лінії держаного кордону України, а також факт перетину кордону в глибину до 50 метрів, як вказано в протоколі. Зазначене у своїй сукупності вказує на відсутність доказів об`єктивної сторони правопорушення.

Вказавши ще й на інші недоліки, суд постановив провадження у справі щодо рибалки закрити у зв`язку з відсутністю в його діях вказаного адміністративного правопорушення, а вилучені дерев`яний човен та двигун «Меркурій» повернути власнику.

Читайте також: Районний суд задовольнив позов любешівського водія до патрульного полісмена

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024