Суд повернув любешівчанину посвідчення водія

23 Жовтня 2020, 16:11
Любешівський районний суд 2907
Любешівський районний суд

Поліція не змогла довести вину чоловіка, якого затримала за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Любешівський районний суд на днях розглянув справу, що надійшла із Зарічненського відділення поліції (Рівненська область), про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка за порушення правил дорожнього руху.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, ідеться в постанові суду,  27 липня 2020 року в селі Задовже Зарічненського району Рівненської області він керував автомобілем у стані алкогольного сп`яніння. Огляд на стан сп`яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу із застосуванням приладу «Алкотест 6810» ARBH 0624 у присутності двох свідків. Результат огляду становив 1,13 проміле. Своїми діями водій порушив вимоги правил дорожнього руху.

Проте в суді чоловік свою вину не визнав, пояснивши, що автомобілем керувала інша особа та й на момент появи поліції автомобіль стояв на узбіччі в лісосмузі, оскільки виникли певні технічні несправності.

Суд також встановив, що дані, внесені до протоколу про керування транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, не відповідають справжнім обставинам справи. Так, допитаний свідок пояснив, що саме він був за кермом автомобіля. Під час руху транспортний засіб почав глохнути, тож він з`їхав на узбіччя, а сам пішов у село, аби знайти потрібні інструменти та пальне. Вказані обставини були підтвердженні поясненнями й інших свідків.

З огляду на вказане, суд ухвалив провадження в цій справі закрити у зв`язку з відсутністю в діях притягнутого до відповідальності  громадянина складу адміністративного правопорушення, а вилучене посвідчення водія повернути власнику.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024