Любешів: продавчиню притягнули до відповідальності за торгівлю без маски

24 Жовтня 2020, 17:24
Фото ілюстративне 2969
Фото ілюстративне

Районний суд ухвалив рішення у справі про порушення любешівчанкою карантинних вимог у сфері торгівлі.

На днях Любешівський районний суд розглянув матеріали справи, яка надійшла з місцевого відділення поліції, про притягнення до адміністративної відповідальності працівниці торгівельного закладу за порушення карантинних обмежень.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, ідеться в постанові суду,  2 вересня, продавчиня одного з магазинів торгувала  він без захисної маски на обличчі, чим порушила карантинні обмеження, визначені постановою КМУ № 211.

У судовому засіданні продавчиня своєї вини у скоєнні правопорушення не визнала. Пояснила, що в той день, коли зайшов працівник поліції, вона не встигла вдягнути захисну маску, при цьому покупців у магазині не було. Вона не порушувала карантинних обмежень, торгівельну діяльність не здійснювала, а лише розпаковувала та формувала отриманий товар.

У провину продавчині, зазначається далі, в протоколі про адміністративне правопорушення ставиться, що вона здійснювала торгівельну діяльність із реалізації товарів без захисної маски на обличчі, однак у цьому протоколі конкретно не зазначено, які саме нормативно-правові акти не дотрималася, зазначено лише про порушення карантинних обмежень.

Поряд з тим, відповідно до переглянутого в судовому засіданні доданого до протоколу відеозапису з місця події вбачається, що продавчиня  біля прилавка не перебувала, а справді розпаковувала та формувала отриманий товар неподалік від входу в приміщенні магазину, тобто торговельну діяльність не здійснювала.

Враховувавши викладені обставини в їх сукупності, суд провадження у справі про адміністративне правопорушення стосовно продавчині закрив, звільнивши її від відповідальності.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024