У відомого любешівця поважний життєвий ювілей

25 Жовтня 2020, 10:30
Не перестає дивувати своїми виробами ветеран і на заслуженому відпочинку 2460
Не перестає дивувати своїми виробами ветеран і на заслуженому відпочинку

Багаторічному очільнику Любешівського районного комітету Товариства Червоного Хреста України Валентину Поліщуку виповнюється 80 років.

Народився Валентин Михайлович 25 жовтня 1940 року в Корецькому районі Рівненської області. З шістдесятих років мешкає в Любешеві. З 1966 по 2001 рік очолював районне Товариство Червоного Хреста, що є рекордом Волинської області.

За свою довготривалу працю має ряд відзнак: ювілейну медаль Товариства Червоного Хреста Української РСР, значок «Відмінник санітарної оборони СРСР», знак «Почесний донор СРСР», нагрудний знак «Ветеран радянського Червоного Хреста», «Почесний донор України», переможець акції «Самородки з народу» та ін.

Валентин Поліщук – також відомий далеко за межами району та області майстер мініатюри (виготовив скрипку й помістив її в кісточку від вишні, а столярські інструменти – у горіхову шкарлупу тощо). Про нього та його вироби – десятки статей у газетах і журналах України, не раз був і героєм телепередач. Не раз писав про унікального майстра і Район Любешів.

Читайте також: Вражаючі вироби «поліського Лівші»

Не перестає дивувати своїми виробами ветеран і на заслуженому відпочинку. А ще він активний дописувач у ЗМІ, пише також і вірші.

Район Любешів вітає Валентина Михайловича із поважним життєвим ювілеєм, зичить міцного здоров’я, довголіття, добра в родині, натхнення та надалі дивувати нас унікальними виробами.

Читайте також: У Луцьку відкрилася виставка робіт із дерева любешівця

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024