У сусідів: на Пінщині чоловік вирощує лозу

30 Жовтня 2020, 16:25
Дмитро Павлючик  на плантації лози 2336
Дмитро Павлючик на плантації лози

Білорус узяв в оренду гектар землі, щоб вирощувати лозу для меблів.

Дмитро Павлючик – ремісник і підприємець зі стажем. Починав з плетіння звичайних кошиків, а потім захопився меблями і нині займається цим на професійному рівні – пише Media-Polesye.

Попит, каже, на такі меблі є. У Пінську він поки що один, хто може з прутів лози виготовити ліжко, диван, крісло й гарантує їх якість.

Виготовлення плетених меблів – заняття  клопітке, але цікаве. У Дмитра немає однакових моделей, всі його вироби індивідуальні. Він намагається підлаштовуватися до потреб замовника.

За словами Дмитра, лоза з поліських боліт придатна хіба що для виготовлення окремих елементів, а для всього виробу потрібні зовсім інші сорти. У Білорусі такі не ростуть, але їх спеціально для лозоплетіння вирощують.

Виростити таку лозу на присадибній ділянці спробував і Дмитро. Вийшло. Нині в нього є прекрасний матеріал. Довжина прутів сягає 3-4 метри. З таким матеріалом і працювати приємно.

Лози для виготовлення меблів потрібно багато. На присадибній ділянці стільки не виростиш. І Дмитро взяв ув оренду ділянку землі для вирощування лози – цілий гектар. У нинішньому році майстер зріже перший урожай.

Читайте також: У сусідів: у яких умовах білорусів тримають в ізоляторах

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024