У сусідів: у містечку на Івановщині встановили незвичайні лавочки

09 Листопада 2020, 17:20
Незвичайні лавки в Мотолі 3252 Джерело: labur.by
Незвичайні лавки в Мотолі

У центрі Мотоля встановили лавки-фотоальбоми.

Понад 10 креативних лавочок з'явилося на пішохідній алеї в центрі агромістечка Мотоль, що в Івановському райні на Берестейщині, – пише labur.by. Облаштовані три зони. У кожній по чотири лавочки з історичними фотознімками на спинках.Особливий колорит у вечірній час створює підсвічування з двох ліхтарів на високій щоглі.

Рішення про створення своєрідного історичного альбому з піввіковою історією розвитку містечка в ХХ столітті прийшло в процесі реконструкції площі. Для проєкту використали знімки першого мотольського фотографа Олексія Минюка (1907-1977). Майстерний мотолянин своїми руками зробив собі фотоапарат і фіксував життя односельців.

Кожна лавка зображає свою тематику. Наприклад, перша зона знайомить із першим транспортом, яким користувалися мотоляни: від коня до автомобіля, від човна до велосипеда. Друга зона являє військову тематику, весільні традиції, а також показує мотольську молодь. Ще одна зона присвячена трудовій діяльності селян: заготівля сіна, виробництво знаменитих ковбас, ентузіазм і прагнення до створення світлого майбутнього.






 

Читайте також: У сусідів: у яких умовах білорусів тримають в ізоляторах

У сусідів: на Пінщині чоловік вирощує лозу

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром