Жителі Любешівщини боргують за газ майже 4 мільйони гривень

18 Листопада 2020, 23:51
1081

60 % клієнтів «Волиньгаз Збуту» не сплачують за природний газ вчасно.

Загальна сума боргових зобов’язань волинян складає понад 400 млн грн. З них майже 4 млн грн – борг мешканців Любешівщини.

За статистикою щорічно з вересня по лютий рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги різко знижується. Найнижчий рівень оплати спостерігається у листопаді. Цього року на несплату рахунків вплинула ще й пандемія. Так, на Волині за спожитий у вересні газ, розрахувалися тільки 47 % споживачів.

Попри те, що на час карантину «Волиньгаз Збут» не застосовував до боржників штрафних санкцій та не припиняв газопостачання, рахунки потрібно оплачувати вчасно. Адже в компанії вже готують документи для стягнення боргів у судовому порядку.

«Після припинення дії спеціальних обов’язків з постачання газу для населення, держава не гарантує наявність ресурсу для забезпечення потреб споживачів. Нині весь газ купується на вільному ринку в оптових постачальників за ринковими правилами. Тому своєчасні розрахунки за газ – запорука надійності та стабільності постачання блакитного палива», – зауважує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

«Волиньгаз Збут» наголошує, що згідно з Правилами постачання природного газу, сплачувати за спожите блакитне паливо треба щомісячно, не пізніше 25-го числа місяця, наступного за розрахунковим. Несвоєчасна оплата призведе до відключення газопостачання та судової тяганини. А це, своєю чергою, несе додаткові витрати.

Для боржників, які не мають змоги заплати заборговану суму відразу, «Волиньгаз Збут» дає можливість укласти договір реструктуризації та виплачувати її частинами.

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут» – стабільний постачальник природного газу на території Волинської області з 2015 року. На сьогодні послугами компанії користуються 250 тисяч побутових споживачів, понад 1 200 промислових підприємств та більш як 200 бюджетних установ. ТОВ «Волиньгаз Збут» має безстрокову ліцензію на постачання природного газу.

Читайте також: У «Волиньгаз Збуті» пояснили, як формується ціна на газ

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром