За крісло голови районної ради боровся представник Любешівщини

30 Листопада 2020, 17:02
3684

Найстарший і наймолодша з депутатів новообраної Камінь-Каширської районної ради – представники Любешівщини.

Минулого вівторка на першій сесії Камінь-Каширської районної ради новообрані депутати отримували посвідчення, обирали голову райради та його заступника. Похвальним є те, що на засідання з’явилися усі 38 народних обранців. Про це пише сайт газети Полісся.

Як повідомлялося раніше, за результатами волевиявлення, отримали право на участь у розподілі депутатських мандатів представники восьми політичних сил:

«Європейська солідарність» — 6, «Батьківщина» — 6, «Сила і честь» — 3, «Свобода» — 3, «Українська народна партія» — 3, «Аграрна партія» — 3, «Слуга народу» — 6, «За майбутнє» — 8.

Відбулася також заміна шести депутатів, котрі надали перевагу «служити» в радах іншого рівня, відтак їхні депутатські крісла займуть нові люди. Так, директор ТВ «Камінь-Каширське лісове господарство» Володимир Корецький поступився місцем любешівцю Олександру Клубуку.

Замість Анатолія Неродика (УНП) на благо жителів району трудитиметься Алла Глущук.

Анатолій Філюк «За майбутнє» делегувуав повноваження депутата райради Юрію Дмитруку. Надія Олещук (“Батьківщина”) поповнила корпус обранців замість Костянтина Марчука.

Людмила Кирда «Батьківщина» дала можливість представляти інтереси Маневиччини Володимиру Ольховіку. Надія Шабат «Батьківщина» поступилася місцем Віталію Пащуку також з Маневич.

А тепер трохи математики. У депутатському корпусі семеро обранців з Маневиччини, десять — з Любешівщини і 21 із Камінь-Каширщини.

Середній вік депутата районної ради становить 51 рік.

Наймолодшій представниці райради Олені Борисюк — 30 років (партія «Сила і честь»), найстаршому Віктору Симоновичу — 71 рік (ВО «Батьківщина». Серед 38 обранців — 16 жінок та 22 чоловіки.

Як і належить, установча сесія розпочалася із вручення посвідчень новообраним депутатам, визначення тимчасової президії та лічильної комісії. Тим часом депутати з прискіпливою цікавістю вглядалися в нові обличчя колег.

Поряд із цим на хвилі знайомств між обранцями став посилено зростати і градус напруги: підходив час обирати нового голову районної ради.

Так, на посаду керівника представницького органу новоутвореного укрупненого району було висунуто дві кандидатури: голову ради минулої каденції Віктор Суса та секретаря Любешівської селищної ради 7-го скликання Володимира Сергійчука.

Обоє претенденти представляють одну політичну силу — партію Європейська Солідарність (обоє кандидатів мають, до того ж і спільну дату народження — 1 червня з різницею в 16 років – авт.).

Ще до початку голосування кожен з них мав змогу висловитись перед депутатською авдиторією, донести обранцям своє бачення та унікальність в контексті подальшого формування та розвитку органу влади.

Промову Володимира Сергійчука присутні сприйняли без зауважень та коментарів. Зате під час виступу Віктора Суса не обійшлося, як мовиться, без ложки дьогтю.

Місцевий обранець Богдан Пташник намагався закинути претенденту на пост керівника райради низку докорів щодо «неефективності його попереднього головування” в раді. Однак присутні в залі зауважили колезі, що формат першої сесії не передбачає подібних обговорень та реплік. А ось окремі депутати принагідно нагадали Богдану Пташнику, що саме цей орган місцевої влади на чолі з Віктором Сусом, якого у тьмяному світлі намагається показати новообраний депутат, зробив чимало добрих справ для нього особисто.

Отже, за підсумками таємного голосування Віктора Суса підтримали 23 депутати. Інші ж 15 обранців надали перевагу Володимиру Сергійчуку. Таким чином третю каденцію поспіль районну раду знову очолюватиме Віктор Сус.

Після виборів голови відбулося наступне голосування: обирали його заступника. Кандидатуру Сергія Дмитрука 35 депутатів прийняли схвально, лише троє обранців не виявили такого бажання.

І насамкінець, пост керуючого справами виконавчого апарату районної ради згідно з рішенням голови знову обійняв Валерій Хитрик.

1
Віктор Симонович
Віктор Симонович

1
Олена Борисюк
Олена Борисюк

Віктор Сус
Віктор Сус

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром