В Україні збільшили максимальний розмір допомоги у зв'язку з безробіттям

02 Грудня 2020, 10:34
693

З 1 грудня 2020 року в Україні збільшили один із ключових соціальних стандартів – прожитковий мінімум. Саме від його розміру залежать соціальні виплати, зокрема, й розмір максимальної допомоги у зв'язку з безробіттям.

Про це нагадують на Урядовому порталі.

Згідно зі статтею 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», максимальний розмір допомоги у зв'язку з безробіттям не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Від 1 грудня прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2 270 гривень, відповідно максимальний розмір допомоги у зв'язку з безробіттям – 9 080 гривень на місяць.

Розмір допомоги визначається для кожного безробітного індивідуально. Він залежить від заробітної плати людини та її страхового стажу. Допомогу по безробіттю виплачують залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру.

Що ж до розміру мінімальної допомоги по безробіттю, то він залишиться без змін. На період карантину постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття розмір мінімальної допомоги у зв'язку з безробіттям збільшено з 650 до 1 000 гривень.
Мінімальний розмір допомоги у зв'язку з безробіттям встановлюється для громадян, які:

  • протягом року, що передував реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менш як шість місяців;
  • молодих людей, які закінчили навчання в закладах середньої/вищої освіти або звільнені зі строкової військової служби і які вперше шукають роботу;
  • внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди роботи.

Довідково: станом на 30 листопада 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становила майже 410 тисяч осіб. З них допомогу по безробіттю отримували 353 тисячі громадян. Середній розмір допомоги у жовтні – 3,7 тисячі гривень.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром