Любешівського пенсіонера покарали за підробку документів

02 Грудня 2020, 11:29
Зала засідань Любешівського районного суду 1812 Джерело: Любешівський районний суд
Зала засідань Любешівського районного суду

Пенсіонер їздив на автомобілі з підробленими документами.

На днях Любешівський районний суд розглянув справу щодо звинувачення пенсіонера, мешканця району,  у двох кримінальних вчинках.

У лютому 2020 року цей громадянин, ідеться в постанові суду від 24 листопада, домовився з невстановленою досудовим розслідуванням особою про виготовлення для нього офіційного документа –  свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, за обумовленою ціною. При цьому він, розуміючи, що вказаний документ буде підроблений, вчинив пособництво, надавши ідентифікуючі дані транспортного засобу (автомобіль «SKODA OCTAVIA») для внесення відомостей у документ, який надає право користування транспортними засобами. Згодом невідомий передав пенсіонеру підроблене.

8 березня поблизу будинку №93, що на вулиці Ярослава Галана у селищі Любешів пенсіонера на вищезгаданому автомобілі затримала поліція за порушення правил дорожнього руху, виявила підроблений документ й направила справу до суду.

Суд визнав водія винним у кримінальних вчинках, передбачених ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 358,  ч.4 ст. 358 Кримінального кодексу України, й оштрафував його на 1530 гривень, а також стягнув на користь держави понад 2,3 тисячі гривень за проведення трасологічної та технічної експертизи документів.

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024