Двох любешівців судитимуть за напад на подружжя із Зарічненщини

30 Грудня 2020, 22:08
1768

Слідчі слідчого управління закінчили досудове розслідування особливо тяжкого злочину, який скоїли в Зарічненському районі, матеріали скеровані до суду.

До поліції 22 липня 2020 року близько четвертої ранку 23-річний житель села Ждань Зарічненського району повідомив, що троє невідомих осіб пограбували та побили його батьків. Про це інформує пресслужба поліції Рівненської області.

Слідчо-оперативна група встановила, що після опівночі троє невідомих у балаклавах проникли до будинку 49-річного жителя села Ждань та його 48-річної дружини. Двері були незамкнені, тож зловмисники безперешкодно потрапили до оселі.

Подружжя, яке вже спало, нападники зв’язали кабелем та мотузкою. Вимагаючи гроші, били, обливали паливно-мастильними матеріалами та підпалювали. Крім того, вони поранили ножем руку та вухо та погрожували пістолетом.

Перевернувши та обшукавши все у будинку, нападники заволоділи двома мобільними телефонами, 26 тисячами гривнями, 400 доларами США, шістьма золотими виробами загальною вартістю 40 тисяч гривень.

Подружжю вдалося звільнитися та зателефонувати до сина, який повідомив до поліції та викликав «швидку».

Медики діагностували у жінки закриту черепно-мозкову травму, різану рану плеча, лопатки та вуха, термічний опік шкіри та гематоми тіла. У чоловіка – закриту черепно-мозкову травму, забій носа, садна руки та ноги.





 

За фактом розбійного нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, та із проникненням у помешкання, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України.

Працівники карного розшуку Зарічненського відділення спільно із колегами обласного управління негайно розпочали пошуки нападників.

Згодом правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисників. Ними виявилися троє жителів Волинської області: 19-ти та 21-річні жителі селища Любешів, а також 37-річний із Любешівського району.

Двох молодших поліцейські розшукали за місцем проживання, їм повідомили про підозру та взяли під варту. Матеріли кримінального провадження щодо двох підозрюваних слідчі слідчого управління скерували до суду з обвинувальним актом.

37-річний нападник наразі перебуває у розшуку: правоохоронці вручили йому  повідомлення про підозру, однак на судове засідання щодо обрання запобіжного заходу того ж дня він не з’явився.  

Відомо, що 21-річний житель Волині неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, шахрайства та зберігання наркотиків. Також у суді Волинської області слухаються відносно нього провадження за фактами крадіжки, грабежу та розбійного нападу.

Аналогічне кримінальне провадження за скоєний розбій на Волині за частиною 3 статті 187 ККУ також слухається в суді щодо 19-річного зловмисника.

Відповідно до санкції статті обвинуваченим загрожує від семи до 12 років.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024