Деякі заклади освіти можуть самостійно визначати форму навчання під час адаптивного карантину

25 Лютого 2021, 18:07
561

З метою ефективної та безпечної організації освітнього процесу з 24 лютого Міністерство освіти і науки України рекомендує закладам фахової передвищої та вищої освіти самостійно визначати форму організації освітнього процесу, при цьому враховувати рівень епідемічної небезпеки та надавати перевагу змішаній формі навчання.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

У разі встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки регіону відвідування закладів здобувачами освіти заборонено.

Також у листі йдеться про дотримання чинних карантинних обмежень та рекомендацій щодо протиепідемічних заходів для закладів освіти та гуртожитків.

Відповідно до листа МОН, проведення очних лекцій у великих групах (потоках) студентів можна вважати масовим освітнім заходом, тому наповненість аудиторій має становити щонайбільше 50 відсотків місць у кожній аудиторії.

У разі переходу на очне навчання рекомендовано надавати можливість здобувачам, які перебувають на самоізоляції, виконувати індивідуальний навчальний план із використанням дистанційних технологій.

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 30 квітня 2021 року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39