Уродженець Каменя-Каширського в Харкові назвав Майдан «держпереворотом»

25 Лютого 2021, 17:32
Депутати виштовхують Андрія Лесика з трибуни 1677
Депутати виштовхують Андрія Лесика з трибуни

Депутата Харківської міськради від «Опозиційної платформи – За життя»(ОПЗЖ), уродженця Каменя-Каширського Андрія Лесика силою виштовхали з трибуни після того, як він назвав події у 2014 році «державним переворотом».

Інцидент стався під час сесії міськради 24 лютого. Про це пише Zaxid.net.

Виступаючи з трибуни Лесик говорив російською мовою. Депутати зробили йому зауваження, закликавши говорити українською. Але він відмовився.

Депутати відреагували на ці слова вигуками «ганьба». Сутичку намагався зупинити виконуючий обов'язки мера Ігор Терехов. Однак Лесик продовжив свій виступ російською. У виступі депутата йшлося про незадовільну, на його думку соціально-економічну ситуацію в державі та начебто переслідування депутатів від проросійських партій.

«17 лютого в офіс «ОПЗЖ» прийшли співробітники СБУ, вони повідомили, що прийшли нібито за заявою громадянина, що у нас... готується тарифний майдан. При цьому ніяких документів, які обґрунтовують цей візит, не пред'явили. Сама по собі ситуація з приходом в наш офіс СБУ не викликає у мене здивування. Адже вони постійно прирівнюють до держзради і сепаратизму дії тих, хто критикує владу... Що зробили в країні, де кілька років тому стався збройний державний переворот, і ніхто за це не покараний», – заявив Андрій Лесик.

Після цих слів присутні на засіданні депутати виштовхали Лесика з-за трибуни та заблокували її. Вони скандували: «Чемодан, вокзал, Росія». Увесь цей час Лесик перебував біля трибуни, а покинув її тільки після прохання Терехова, який закликав утриматися від політики в сесійній залі.

 

 

Терехов на це заявив, що виступ Лесика закінчений. Депутат на це відповів, що подасть заяву про злочин до правоохоронних органів. Пізніше він опублікував допис у Facebook у якому звинуватив депутатів від Європейської Солідарності у зриві свого виступу.

 

Довідково:

Андрій Лесик народився 4 серпня 1981 року в місті Камені-Каширському Волинської області.  Лесик з 2018 року очолює харківську міську організацію партії «ОПЗЖ». Район.Камінь-Каширський інформував, що у 2017 році він був затриманий за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». У 2016 році фракція «Відродження» Харківської міської ради прийняла рішення про позбавлення Лесика членства у фракції, потім депутати міської ради проголосували за позбавлення Андрія Лесика депутатського мандату за носіння георгієвської стрічки.

30 березня 2017 року  Харківський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради щодо позбавлення депутатського мандату Лесика  та поновив у повноваженнях. 12 серпня 2020 року Постановою Верховного суду в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду було залишено без змін Постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 30.03.2017 у справі № 638/8440/16-а.

У жовтні 2020 року його обрали депутатом Харківської міської ради від політичної партії «Опозиційна платформа — За життя».

Також він є членом постійної комісії Харківської міської ради з питань міжнародного співробітництва, інвестицій, спортивних та іміджевих проєктів.
 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024