У Камінь-Каширському районі продовжили карантин: громадам встановили «жовту» зону небезпеки

02 Березня 2021, 12:16
фото ілюстративне 1320
фото ілюстративне

На засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій говорили про неухильне дотримання в районі протиепідемічних заходів і обмежень.

1 березня відбулось засідання комісії під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка. Про це інформує пресслужба РДА.

Як відомо, згідно з рішенням Уряду, прийнятим 17 лютого 2021 року, з 24 лютого по 30 квітня 2021-го на всій території України діє адаптивний карантин з поділом областей на чотири рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

Так, зокрема, на Волині встановлений «жовтий» рівень.

Тож про неухильне дотримання в районі протиепідемічних заходів і обмежень, передбачених для відповідного рівня епіднебезпеки говорили члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами завідувачки відділення організації епідеміологічних досліджень Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксани Мазур, попри відносну стабілізацію із захворюваністю на коронавірус, ситуація залишається напруженою:

– Протягом усього періоду спостереження в районі зафіксовано 1049 випадків коронавірусної недуги. З початку року збільшується кількість захворювань, а відтак зростає показник інцидентності.

Щодо ситуації у закладах охорони здоров’я району, то завантаженість ліжок на 1 березня становить 23,5 %. На стаціонарному лікуванні перебуває 21 пацієнт.

«Жовтий» рівень епіднебезпеки не означає, що потрібно розслаблятися. Адже ми бачимо ситуацію в окремих областях, де поширення коронавірусу набирає нових обертів. Тому закликаю всіх бути відповідальними та дотримуватися найпростіших заходів безпеки», – резюмував перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Нагадаємо, «жовтий» рівень епідемічної небезпеки передбачає відповідні обмеження та протиепідемічні заходи, серед основних:

  • – дозволено проведення масових заходів (культурних, спортивних тощо, якщо для однієї особи передбачатиметься 4 кв. метри площі, або з наповненістю залів понад 50 % місць;
  • - дозволено відвідування закладів освіти групами більш як 20 осіб;
  • - дозволено перетин державного кордону водіям вантажних машин, автобусів, членам екіпажу, повітряних і морських суден, членам поїзних і локомотивних бригад;
  • - дозволено проведення матчів командних ігрових видів спорту, але за умови, що глядачів буде половина від передбачених місць.
  • - ресторани, кафе, бари та їдальні працюють у звичному режимі;
  • - у спортзалах та фітнес-центрах можна перебувати 1 особі на 10 кв. метрів, у басейнах – не більше, ніж 4 особи на одній доріжці для індивідуальних занять або 6 осіб для спортивно-тренувальних груп.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024