У Держпродспоживслужбі розповіли, які марки масла не варто купувати

04 Березня 2021, 14:12
2114

Сьогодні на ринку та у супермаркетах нерідко можна натрапити на фальсифіковане масло.

Управління Держпродспоживслужби у Волинській області інформує, що в рамках ІІ етапу масмедійного проєкту «Стоп фальсифікат» Громадською організацією «Громадський контроль захисту прав споживачів» провели відбір 61 зразка масла солодковершкового в торговельних мережах чотирьох регіонів України: Суми, Миколаїв, Черкаси та Івано-Франківськ.

Відібрані зразки направили до двох незалежних акредитованих лабораторій: Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи та Державного підприємства «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» (ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ») для визначення вмісту немолочного жиру.

За результатами проведених досліджень у 14 зразках масла солодковершкового виявили вміст немолочних жирів, що не дозволено чинним ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови».

Згідно з положенням статті 5 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», масло солодковершкове виробників з датами виготовлення/партіями вказаних у додатку 1 не відповідає законодавству щодо надання інформації про харчові продукти і не може перебувати в обігу відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

При цьому звертаємо увагу споживачів, що оператори ринку, які не є відповідальними за інформацію про харчовий продукт, не мають права здійснювати обіг харчових продуктів, щодо яких вони мають інформацію про невідповідність їх законодавству щодо надання інформації про харчові продукти, а реалізація таких продуктів тягне за собою накладення штрафу на юридичних та фізичних осіб. 

2

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024