У Польщі будуть виробляти вакцину від коронавірусу

07 Березня 2021, 09:26
Вакцинація/фото ілюстративне 606
Вакцинація/фото ілюстративне

Польський фонд розвитку виділить до 40 мільйонів злотих на інвестиції у виробництво вакцин проти COVID-19 Mabion у Польщі.

Про це написав у Твіттері Павел Борис, президент фонду.

За його словами, Польща приєднається до країн, де виробляється вакцина проти коронавірусу.

Польська біотехнологічна компанія Mabion заявила в середу, що уклала угоду з американською компанією Novavax про передачу технологій та технічні випробування для передачі технологій та технічних випробувань для виробництва антигену – кандидата вакцини проти COVID-19.

Було також озвучено, що підписано угоду з Польським фондом розвитку про інвестиції до 40 мільйонів злотих для збільшення виробничих потужностей.

На даний час Novavax знаходиться на реєстрації в Європейському агентстві з лікарських засобів.

Про підписання контракту керівник Польського фонду розвитку повідомив у Tвіттері:

«Група PFR фінансуватиме інвестиції у виробництво вакцини COVID19 у Польщі американською компанією Novavax біотехнологічною компанією Mabion. Трансфер технологій вже у другому кварталі. Польща приєднається до групи країн, де виробляється вакцина COVID-19 », – пише Павел Борис.

Довідково:

Mabion – це польська біотехнологічна компанія, створена в березні 2007 року. Предметом його діяльності є розробка та впровадження біотехнологічних препаратів останнього покоління на основі технології моноклональних антитіл.

Польський фонд розвитку (PFR) – це група фінансових та дорадчих установ для підприємців, органів місцевого самоврядування та приватних осіб, які інвестують у соціальний та економічний розвиток країни.

Читайте також: В Україні виявили 9 144 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024