Науковець з НПП «Прип'ять-Стохід» узяв участь у міжнародному симпозіумі

21 Березня 2021, 16:11
Очеретянка прудка - глобально вразливий вид 972
Очеретянка прудка - глобально вразливий вид

Заступник директора національного природного парку з наукової роботи розповів вченим Європи про стан збереження очеретянки прудкої в Україні.

На днях відбувсь у форматі онлайн міжнародний симпозіум «Джерела та покрокові заходи з охорони очеретянки прудкої» за участю 57 науковців-орнітологів Європи. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці НПП «Прип'ять-Стохід». 

Відкрив захід, ідеться в повідомленні,  Мартін Фладе (Німеччина) – голова Міжнародної робочої групи зі збереження глобально вразливого виду очеретянки прудкої, розповівши про гніздові угруповання цього виду в країнах Європи та шляхи міграцій птахів з Африки, де вони зимують.

На симпозіумі виступили Ярослав Крогулєц і Кшиштоф Стасяк, Гжегож Гживачевськи та Юлія Краль з Польщі, Уладзімір Малашевіч (Білорусь), Крістін Блайзе (Франція), Еугеніо де ляс Герас (Іспанія).

Виступав також і представник НПП «Прип'ять-Стохід» – заступник директора парку з наукової роботи Михайло Химин з доповіддю про стан збереження очеретянки прудкої в Україні.

Читайте також: Науковці досліджували заплави Стоходу

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром