У Камені-Каширському в квартирі вибухнув газ

29 Березня 2021, 12:02
фото ілюстративне 2249
фото ілюстративне

Про надзвичайний випадок, що трапився 17 березня, журналістам розповів власник квартири Микола Єфремов, який мешкає у багатоквартирному будинку по вулиці Коніщука. 

Про це інформує сайт газети Полісся.

Микола Павлович продемонстрував пошкодження на обличчі, які отримав внаслідок вибуху газу в котлі. Для підтвердження того, про що розповів, показав фото розірваної димовивідної труби.

Гість редакції зазначив, що сталося це внаслідок намагання привести в дію опалювальний прилад. Мовляв, у нього траплялися випадки, коли котел загасав. У таких ситуаціях він просто запалював його заново. Цього ж разу зробити це з першого разу не вдалося. Після котроїсь спроби трапився вибух.

«Вибух був такої сили, як наче зірвалася граната РГД-5. На щастя, я мав відповідні навики та знання, як діяти в таких ситуаціях. Я – інженер з охорони праці та безпеки, а тому розумів, що передусім потрібно пересвідчитися, чи не розповсюдилося полум’я, перекрити газ (після вибуху котел продовжував горіти) і повідомити у відповідні служби», — розповідає Микола Єфремов.

Чоловік каже, що одразу зателефонував до газовиків, комунальників та до рятувальників. Він очікував, що кожна з цих служб відповідно зреагує та прибуде на місце, аби, по-перше, вжити відповідних заходів щодо убезпечення інших жильців будинку (адже це трапилося у багатоквартирному будинку); по-друге, щоб спеціалісти служб з’ясували причину того, що могло спричинити вибух. Однак, як ми зрозуміли, сталося не зовсім так.

«У результаті я дотепер не користуюсь газовим опаленням і, по суті, мерзну у квартирі», — підсумовує Микола Павлович.

Наразі він самотужки намагається ліквідувати наслідки вибуху та відновити роботу опалювального приладу. Микола Єфремов вважає, що було б доцільно проаналізувати ситуацію та поділитися висновками.

Бо ж спричинити те, що сталося, могло кілька факторів. І трапитися таке може у будь-кого. Але чи всі знатимуть, як діяти у таких випадках, щоб уникнути ще більшого лиха? Варто також донести читачам й інформацію, як не допустити подібного. Тож про це згодом.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39