Районний військкомат очолив підполковник Сергій Гладун

11 Квітня 2021, 09:25
військовий комісар – підполковник Сергій Гладун 2917
військовий комісар – підполковник Сергій Гладун

У структурі органів місцевого військового управління в Камінь-Каширському районі відбулася ротація.

Про це інформує сайт газети Полісся.

Камінь-Каширський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (більш звично для усіх – військкомат) віднедавна очолює новий військовий комісар – підполковник Сергій Гладун.

У Збройних силах України Сергій Гладун служить понад 30 років. З 1980-го по 1984-ий навчався у військовому училищі, потім служив у ракетних військах стратегічного призначення.

Об’їздив територію майже усього Радянського Союзу, а в 1992 році остаточно перевівся на територію України – проходив службу в частинах оперативного командування «Захід» на Прикарпатті, звідки звільнився у 2004 році.

Загалом у військовій частині пройшов усі кар’єрні щаблі від начальника служби до заступника командира полку. З початком бойових дій на сході України був мобілізований в березні 2014-го, а з 2015 року і до переведення у Камінь-Каширський працював на посаді військового комісара Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату.

На займаній посаді Сергій Андрійович має на меті змінювати погляди молоді на військову службу, бо з досвіду спілкування з демобілізованими знає, що навіть найзатятіші “ухилянти” служать із задоволенням.

«Необхідно руйнувати застарілі стереотипи про армію, дідівщину. Для цього, зокрема, будемо проводити відповідну роботу у школах. Будемо пояснювати, що означає «захищати», як користуватися зброєю тощо. Якщо нині й дівчата ідуть у війська, то хлопцям тим більше годиться пройти армію», – переконаний Сергій Гладун. – Хочеться, аби Камінь-Каширський РТЦК та СП був одним із кращих в області. Якщо це вдасться – будемо намагатися стати кращими в Україні.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024