Спільними зусиллями збережімо природу, – звернення голови РДА Ольги Ващук до мешканців району

15 Квітня 2021, 16:00
фото ілюстративне 776
фото ілюстративне

Необережне поводження з вогнем, або ж зумисне спалювання сухої трави, рослинних залишків і побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо.

Про це інформує пресслужба РДА.

Стихійні весняні підпали несуть реальну загрозу життю людей, призводять до знищення природних екосистем, а разом з тим – гибелі тварин і птахів, які там мешкають. Такі загоряння швидко поширюються, особливо у вітряну погоду, а відтак є ризик перекидання вогню на розташовані поруч будівлі, лінії електропередач, лісові насадження. Зрештою, продукти горіння небезпечні для людського здоров’я та довкілля. Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена відповідальність!».

Тому обирайте безпечні способи господарювання та відпочинку: не спалюйте суху рослинність, не розкладайте багаття у лісах, утримайтеся від куріння чи користування відкритим вогнем у зазначених місцях.

«Вважаю, що практично єдиним ефективним способом боротьби із загоряннями є їх запобігання, яке вимагає злагоджених дій влади, правоохоронних органів, сільськогосподарських організацій, представників лісової галузі, а також максимальної відповідальності та обережності громадян Спільними зусиллями збережімо природу!», – йдеться у дописі голови РДА.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39