У Любешеві підписали Меморандум про розширене соц партнерство з обласним екологічним центром

16 Квітня 2021, 15:00
1170

Між Волинським обласним еколого-натуралістичним центром Волинської обласної ради та Прилісненською сільською, Любешівською селищною територіальними громадами підписали меморандум про розширене соціальне партнерство.

Про це повідомили на сторінці Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.

Активна співпраця Волинського обласного еколого- натуралістичнимого центру з Прилісненською сільською територіальною громадою сформувала у сфері лабораторного дослідництва конкурентне середовище, яке демонструє роль еколого- натуралістичної роботи у створенні освітнього простору територіальної громади. Чудовим зразком такої роботи є дослідницько- пошукова лабораторія «Зимовий сад», що функціонує на базі Городоцької гімназії-філії ОЗЗСО «Прилісненський ліцей» (директор Ніна Терещенко).

Мета платформи – розвивати дослідництво, науку, підготовлювати дітей до профільного навчання та поширювати через різні форми роботи передовий досвід педагогів області.

Підписаний меморандум з Любешівською ТГ є результатом тривалої співпраці громади та закладу у сфері екологічної освіти, виховання дітей у закладах освіти та поширення екологічних знань. Любешівська громада є єдиним із прикладів розвитку еколого-просвітницької роботи.

У співфінансуванні з Волинським обласним еколого- натуралістичним центром (6 годин роботи за сумісництвом) на території громади функціонує 26 природничих гуртків еколого-біологічного спрямування, що дає можливість залучити сільську дитину до дослідницької, пошукової та творчої роботи на території даної громади.

Під час робочого візиту директор Центру зустрілась із членами шкільного лісництва ВОЕНЦ, що функціонує на базі ЗЗСО «В'язівненська гімназія» (директор Микола Шукалович). Метою зустрічі було залучення молоді до професійного самовизначення у професії лісівника та вручення окремим членам шкільного лісництва сертифікатів на вступ до Шацького лісового фахового коледжу ім. В. Сулька (директор Ігор ЖМУРКО).

Також в рамках підписання меморандуму відбулася зустріч з колективом та дітьми Будинку дитячої та юнацької творчості Любешівської селищної ради, під час якої гуртківці були нагородженні за участь в обласних заходах цінним подарунком.

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток еколого¬натуралістичної позашкільної освіти, активну громадянську позицію, невичерпну енергію та з нагоди 95¬-річчя юннатівського руху в Україні Оласюк Ірину, директора Будинку нагороджено Почесною грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України (директор Володимир Вербицький).

Коментар
23/04/2024 Понеділок
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром