Відбулась апаратна нарада щодо призовної кампанії та епідемічної ситуації в районі

20 Квітня 2021, 17:33
1016

На часі – завершити в районі призовну кампанію з виконанням планових завдань у повному обсязі

У понеділок, 19 квітня відбулась апаратна нарада щодо призовної кампанії та епідемічної ситуації в районі. Про це інформує сайт Камінь-Каширської РДА.

«Загалом призовна кампанія-2021 проходить спокійно, комплектуються групи призовників до відправлення у військові частини.  Для об’єднаного Камінь-Каширського району визначено завдання щодо призову на строкову військову службу – 127 громадян. Наразі виконання плану складає 30 %. Керівництво військкоматів прогнозує успішне завершення призовної кампанії. В цьому напрямку налагоджено співпрацю між головами територіальних громад, районним відділом поліції щодо здійснення заходів впливу на порушників законодавства з питань призову», – зазначив начальник відділу мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Валерій Головейчук.  Окрім того, очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук акцентувала на питанні активізації виплат так званих «підйомних» – фінансової допомоги з місцевих бюджетів для тих, хто зголосився укласти контракт на військову службу.

Зважаючи на те, що в окремих територіальних громадах виплата «підйомних» призупинена, Ольга Петрівна доручила новопризначеним заступникам розв'язувати цю проблему.

Епідемічна ситуація в цілому стабільна, однак в окремих територіальних громадах фіксуються спалахи коронавірусної інфекції

За словами завідувачки сектору оборонної роботи та з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації Галини Чмух, протягом минулого тижня у районі на 22 % зменшився рівень захворюваності на COVID-19.

Натомість у Прилісненській територіальній громаді динаміка доволі нестабільна. Разом з тим, Галина Іванівна наголосила, що за результатами проведеного аналізу, пік захворюваності припадає на вихідні.

«Бачимо, показники цієї недуги в районі досить хиткі. Тому вакцинація – це єдиний спосіб призупинити темпи поширення коронавірусної інфекції. У Волинську область ввечері 17 квітня прибула перша партія вакцини Pfizer. Серед пріоритетних груп, яким, у першу чергу рекомендоване вакцинування,  – особи, найбільш уразливі до COVID-19 (працівники та мешканці будинків для людей похилого віку), а також ті, хто в силу своєї професійної зайнятості взаємодіє з великою кількістю людей. Зауважу, що Камінь-Каширський район у достатній кількості забезпечений вакцинами», – зазначила голова райдержадміністрації Ольга Ващук.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024