У сусідів: мешканка Каменя-Каширського плете ексклюзивні дитячі іграшки та пледи з ниток

04 Травня 2021, 16:02
1177

Камінь-каширські жінки не вгавають дивувати своїм хистом до рукоділля. Останнім часом стало модним створювати ексклюзивні дитячі іграшки, пледи, різноманітні декори для оселі із плюшевої пряжі.

З непідробним захватом споглядаю на усю цю красу, виготовлену руками майстрині Оксани Йовчик – пише "Полісся".

Ці м’якенькі нитки називають ще зефірними, або велюром. Тож, готуючись до великодніх свят, окремі господині оздоблюють дім новомодними прикрасами, що дають відчуття затишку, створюють атмосферу весни та прийдешнього тепла.

Серед атрибутів домашнього декору є плюшеві пасхальні зайчики, великодній кошик із кольоровими крашанками, в’язана в кольорі здоби паска. Кажуть, аби в оселі панував достаток, обов’язково до всього треба додати спеціально оздоблений святковий вінок.

Оксана каже, що підхопила тренд плетіння гачком саме з плюшевих ниток, бо вироби з них є надзвичайно м’якенькими, вони гіпоалергенні, гарно перуться та довго тримають форму.

«Ця нитка ідеально підходить для робити як гачком, так і спицями, а завдяки її м’якості та пухнастості є можливість застосовувати найпростішу техніку плетіння, і цим обумовлена її популярність навіть серед не надто досвідчених майстринь. Готові вироби з плюшевої пряжі мають вигляд фактурнихі рельєфних, не деформуються та не зминаються», — ділиться тонкощами справи вправна плетільниця.

Упродовж трьох років, відколи Оксана почала займатися цим ремеслом, виготовила безліч виробів, зокрема, є чимало дитячих іграшок, піжамниці, пледи, предмети гардеробу. За зразок бере відповідні схеми для плетіння. Свого часу навіть купувала майстер-класи, копіювала зразки з книжок.

Почалося все, розповідає, у період декретної відпустки. Хотілося виготовити іграшку не таку як в магазині для майбутньої дитини. Крім всього у доробку майстрині є брязкальця у вигляді мультяшних героїв, гризунці, оздоблені буковими кільцями, щоб дитинка могла безпечно гризти.

Наприклад, кріплення, що його використовує умілиця для фіксації певних елементів, зубами не відірвати, бо зроблено воно з використанням каркасної проволоки, на якій закріплена спеціальна заглушка.

Усе почалося із забавки, згодом продукти творчості Оксани Йовчик стали популярними серед споживачів, зокрема, на просторах торговельних платформ у соцмережах. Саме звідти умілиця черпає нові тренди та техніки виготовлення своїх чергових м’якеньких шедеврів.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024