Команди з навчальних закладів Любешівщини приєдналися до проєкту міжнародної програми «Мріємо та діємо»

05 Травня 2021, 09:00
Шкільний тиждень активізму 1279 Джерело: lubeshivska.gromada.org.uа
Шкільний тиждень активізму

Шестеро вчителів та їхні учні з Любешівського та Березицького ліцеїв і В’язівненської та Любешівськоволянської гімназій приєднались у квітні до проєкту «Спільно Сильно: шкільний тиждень активізму». 

Проєкт утілюється в рамках програми «Мріємо та діємо»,  впровадженої за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з «Будуємо Україну разом» (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network. Про це йдеться на сайті Любешівської селищної ради.

Шкільний тиждень активізму, зазначається в повідомленні, – це можливість для освітян та учнів проаналізувати сильні сторони їхніх громад та ті, які потребують змін, згенерувати ідеї та рішення, обрати одну для реалізації та втілити її.

Педагоги-організатори Лариса Домальчук  та  Наталія Струк, заступниця директора з навчально-виховної роботи Людмила Петрик, працівники психологічної служби Надія Шпанчук і Наталія Шукалович, керівниця шкільного лісництва Людмила Шептур зібрали команди  з 7-15 учнів та подали  заявки на участь.

Тиждень відбувався  у своїх громадах. Першого дня відбулася спільна онлайн-зустріч команд з усієї України в ZOOM, на якій педагоги отримали матеріали та опис усіх вправ для самостійної роботи з командами. Організатори підготували детальний план дій та покрокові відеоінструкції.

Цьогоріч  усі зусилля команд були спрямовані на розв'язання питання здоров’я громади: здоровий спосіб життя, подолання викликів пандемії, екологія та спорт. Протягом тижня  команди ділилися враженнями та історіями в соцмережах з гештегами #СпільноСильно та #Мріємотадіємо.  Командам, які виконають умови та пройдуть програму від початку до кінця і яким вдасться втілити свій проєкт, організатори надішлють винагороди, а вчителі  отримають сертифікати про підвищення кваліфікації, затверджені МОН України.  

Партнери проєкт також відзначать команди, які, на їхню думку, втілять цікаві волонтерські ініціативи з практичними результатами для громади.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром