Суд виправдав любешівського водія, якого притягнули до відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння

08 Травня 2021, 14:18
Зала засідань Любешівського районного суду 3667
Зала засідань Любешівського районного суду

Любешівський районний ухвалив закрити провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності любешівського водія.

Про це  Район.Любешів дізнався з постанови суду від 29 квітня.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, ідеться в постанові,  в лютому цього року, близько  22:00 години, в селищі Любешів, по вулиці Незалежності, любешівець  керував автомобілем «NISAN»  у стані алкогольного сп`яніння. Огляд на стан сп`яніння зі згоди водія проводився зі застосуванням приладу «Драгер 6810» в присутності двох свідків. Результат огляду 0.80 проміле.

В судовому засіданні водій свою вину не визнав. Вказав, що не погодився тоді з результатами огляду на місці зупинки транспортного засобу та просив провести огляд у закладі охорони здоров`я.

Один зі свідків  підтвердив обставини, викладені у протоколі, але зазначив, що мундштук «драгера» при ньому не розпаковувався та був уже на приладі.

Пояснення  свідка про застосування «драгера» суд визнав таким, що вказує на порушення поліціянтами процедури огляду на стан сп`яніння. Крім того, зазначається в постанові, перевірити та спростувати отримані безпосередньо в судовому засіданні пояснення не виявилося можливим у зв`язку з тим, що відеозапис не містить цієї частини огляду. Запис портативної камери неодноразово переривається, що своєю чергою вказує на ще одне з порушень, а саме – безперервного відеознімання, яке ведеться з моменту початку виконання спеціальної поліційної операції до її завершення.

А ще ж водій не погодився з результатами огляду, проведеного на місці зупинки та вимагав провести огляд в закладі охорони здоров`я, проте всупереч вимогам Інструкції працівники поліції ці обставини не взяли до уваги, що також  є порушенням процедури проведення огляду.

За таких обставин, відповідно до статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  провадження в цій справі підлягає закриттю, що й ухвалив суд.

 

Читайте такожСудили водія, якого серед ночі затримали п’яним на автодорозі Любешів – Дольськ

Коментарі
09 Травня 2021, 12:21
Ага, і суддя Гладич)))... А потім всі за голову хватаються, там дитину насмерть, в іншому місці авто в натовп..
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024