У Любешівській громаді один з найвищих відсотків летальності від коронавірусу в районі

18 Травня 2021, 13:00
1507

За минулий тиждень кількість тих, хто захворів на COVID-19, зросла майже у всіх громадах району.

Про це повідомила завідувачка Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова під час роботи комісії з питань ТЕБ та НС.

На засіданні під керівництвом голови райдержадміністрації Ольги Ващук обговорили епідемічну ситуацію.

«На сьогодні спостерігається тенденція до зростання рівня захворюваності. Про це свідчить показник інцидентності, який за останніх 7 днів збільшився вдвічі. Разом з тим, завантаженість ліжок у медичних закладах перевищує допустимі норми у 1,2 рази. Зберігаються 2 активних вогнища захворювання у селах Житнівка та Ворокомле», – поінформувала Галина Кузнецова.

За словами доповідачки, найвищий відсоток летальності – у Сошичненській, Прилісненській та Любешівській територіальних громадах. Причинами смерті у 90 % осіб є розвиток вірусних пневмоній та наявність супутніх захворювань.

Враховуючи вищезазначене, членами комісії прийняте рішення посилити роботу компетентних органів і служб щодо проведення попереджувальних заходів, у тому числі аналізу та верифікації результатів епідемічного нагляду.

«Звісно, ніхто не скасовував дотримання елементарних санітарних норм і правил, однак варто пам’ятати, що на сьогодні вакцинація – це єдиний спосіб убезпечити себе та своїх рідних від інфікування COVID-19», – підсумувала очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024