Як вирощують ліс на Любешівщині

19 Травня 2021, 11:02
На лісорозсаднику ДП «Любешівське ЛМГ» 1599 Джерело: Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства
На лісорозсаднику ДП «Любешівське ЛМГ»

Любешівські лісівники працюють над забезпеченням посадковим матеріалом лісокультурної кампанії 2022 року.

У ДП «Любешівське ЛМГ» цьогоріч провели лісовідновлення на 254 гектарах, створивши 113 гектарів лісових культур та на 140,2 гектара провівши природне лісовідновлення, у тому числі на 35,7 гектара – посприяли природному лісовідновленню. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Загалом любешівські лісівники висадили до мільйона сіянців сосни, дуба, берези, дикої груші та яблуні.

За словами інженерки з лісових культур господарства Віри Оласюк, всі сіянці з їхнього постійного та тимчасового розсадників. Працівники закінчили технічне приймання культур, тож можна говорити про дуже добрий клас якості – на 73,9 гектара, добрий клас якості – на 39,9 гектара. Тобто, вирощений посадковий матеріал має гарну приживлюваність.

Зараз у лісгоспі працюють над забезпеченням посадковим матеріалом лісокультурної кампанії 2022 року.

«Маємо два власні лісорозсадники: постійний – у Дольському лісництві та тимчасовий – у Деревківськом. Перший – площею 0,65 га. Тут цьогоріч висіяли 80 кг насіння сосни звичайної та розсіяли 2 кг насіння ялини, 10 кг – каштана, 5 кг – липи, а ще – груші, яблуні та спіреї. Це до мільйона сіянців. Вони вже зійшли, тепер їх потрібно доглядати, берегти від хвороб, посухи та шкідників» – розповідає Віра Оласюк.

Цей лісорозсадник, зазначається в дописі,  під особливим контролем керівництва лісомисливського господарства, а сама Віра Оласюк буває там чи не щодня. Побілили огорожу, поновили ловчі ями від медведки, висіяли чорнобривці. Все літо тут порядкуватимуть досвідчені лісокультурниці Галина Демих та Наталія Сухаревич. Саме вони дбають про комфорт найменшенького лісу в господарстві. Їм допомагає дев’ятикласниця, учениця Підкормільського шкільного лісництва Софійка Сухаревич. Колеги останньої – юні лісівники зі шкільних лісництв Підкормілля та Цира – щороку також долучаються до заготівлі насіння деревних лісових порід. Торік, зокрема, назбирали 500 кг жолудів. 300 кг використали для шпигування, 200 кг висіяли. Тож на наступну лісокультурну кампанію буде ще й до 20 тисяч саджанців дуба.

Читайте такожВідомі на Любешівщині люди садили ліс

 





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром