Волинський рибоохоронний патруль знищив майже 17 кілометрів сіток

22 Травня 2021, 15:47
905

Волинський рибоохоронний патруль знищив 480 заборонених знарядь та засобів лову, серед яких переважну більшість складали сітки.

Про це Район.Луцьк повідомили у рибпатрулі.

Окрім сіток, утилізували також інші популярні знаряддя браконьєрів: «екрани», «ятері», «косинки», «кловні», «ості» та «підсаки». Загальна довжина сіток склала 16 800 метрів.

Усі вилучені сітки порубали та порізали. У подальшому знищені знаряддя лову вивезуть на полігон твердих побутових відходів для утилізації.

 «Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що з ними робити – повернути порушнику або знищити. Наразі значна кількість адміністративних справ все ще перебуває на розгляді в судах і ми чекаємо на їх рішення», – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Повідомляємо, за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 гривень до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Довідково:

Відповідно до п.16 Про Порядок обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним майно, якість якого не відповідає вимогам стандартів, небезпечне в санітарно-епідемічному відношенні або яке не пройшло відповідного випробування, карантинної обробки чи не придатне для реалізації, підлягає переробці або знищенню (утилізації) з урахуванням ступеня зносу та фактичного стану.

Читайте такожВ Україні запровадили продаж земельних ділянок через електронні аукціони

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024