З початку року «Волиньгаз» зафіксував 58 випадків незаконного використання газу

16 Червня 2021, 15:00
Газ РЕКЛАМА 466
Газ

За п’ять місяців 2021 року АТ «Волиньгаз» виявило 58 випадків несанкціонованого використання газу. З них 6 шляхом врізки в систему газопостачання. 

Усього за спожитий, але неоплачений газ, порушники повинні сплатити понад 643 тис. гривень донарахованих збитків. Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі АТ «Волиньгаз». 

Згідно з вимогами Кодексу ГРМ, за незаконне використання газу недобросовісні споживачі мають відшкодувати завдані газорозподільній компанії збитки. В середньому, за кожним фактом порушення донараховують близько 15 тис. гривень.

«У першу чергу споживачі повинні розуміти, що несанкціоноване втручання в роботу газових мереж, не тільки протизаконно, а й несе загрозу життю і здоров'ю оточуючих», — зазначив комерційний директор АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Також встановили 35 фактів втручання в роботу газових лічильників побутовими споживачами. Таким порушникам донарахували понад 460 тис. гривень.

 

Читайте також:  «Волиньгаз»: технічне обслуговування внутрішніх мереж замовили 700 клієнтів

Експертизи газових лічильників споживачів проводять за участю незалежних експертів метрології та стандартизації. Оплата збитків за несанкціоноване використання газу і вартість експертизи лічильника здійснюється за підтвердження факту крадіжки газу. Якщо втручання в роботу лічильника не підтвердили експертизою, то споживач не сплачує її вартість.

У грудні 2018 року НКРЕКП були внесені зміни до Кодексу ГРМ. Згідно зі змінами, за втручання в роботу лічильника з простроченим терміном повірки, споживачу, крім вартості експертизи, доведеться сплатити збитки за несанкціоноване використання газу. Тобто незалежно від того чи прострочений термін повірки лічильника, порушники повинні сплатити вартість експертизи — близько 3 тис. гривень і збитки за незаконне використання газу. Розмір збитків розраховується в кожному випадку індивідуально.

Читайте також: «Подбай про безпеку в оселі»: усе про літню акцію від «Волиньгазу»

 

Довідково. АТ «Волиньгаз» – газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Волинської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис.км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

У 2020 році АТ "Волиньгаз" доставило до 250 тис. своїх клієнтів близько 400 млн куб.м.газу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024